Изхвърлени купища книги събраха около контейнерите почитатели на литературата

-

Снимка: Facebook

Купища книги, изхвърлени направо на тротоара в столичния район "Оборище" станаха причина жителите на квартала да се съберат около контейнерите за смет, разказаха граждани в социалните мрежи. Книгите са били разхвърляни на ъгъла на улиците „Асен Златаров“ и „Оборище“.

Боклукът за едни е съкровище за други, особено когато става въпрос за книги, коментират гражданите. Възмущение предизвиква не само факта, че книгите са разхвърляни по тротоара, а и това, че изобщо се изхвърлят книги, които могат да се дарят на нуждаещи се библиотеки в цялата страна. Много от гражданите споделят, че са намерили ценни и интересни издания сред изхвърлените книги. Други изказват съжаление, че не са успяли да прегледат изхвърленото и поздравяват "късметлиите", сдобили се с интересна литература.

Сериозен проблем е фактът, че голяма част от библиотеките и читалищата  не приемат като дарение стари издания, коментират още гражданите. Все пак, и за тях може да се намери място, ако човек положи малко усилие, вместо просто да ги изсипе на тротоара.

От Столичен инспекторат съобщават, че книгите вече са събрани от организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, отговаряща за района.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Оборище" ремонтираха тротоарни настилки и пътища...

Текущият ремонт на тротоарната настилка на северния тротоар на ул. Чаталджа в столичният район "Оборище" приключи, съобщ...

Прочети още keyboard_arrow_right