Обмислят начини за облекчаване на трафика в Овча купел

Обмислят начини за облекчаване на трафика в Овча купел

Снимка: Фейсбук, Ангел Стефанов

Кметът на „Овча купел“ Ангел Стефанов и зам.-кметът по направление „Транспорт и градска мобилност“ в СО Кристиан Кръстев посетиха най-проблемите и натоварени точки в района, за да обсъдят начините за облекчаване на трафика и обезопасяване на невралгичните места. В обиколката се включиха още Димитър Петров, директор на Дирекция „Управление и анализ на трафика“ и Борис Самарджиев от Дирекция “Транспорт“.

„За някои от локациите от районната администрация имаме конкретни решения, за други разчитаме на експертни предложения“, заяви кметът Стефанов.

По-голяма част от проблемните места са близо до кръстовища, за които има идея да се поставят пътни знаци, маркировка, антипаркинг елементи и огледала. Такива са: ул. „Боряна“, на кръстовищата с ул. „Иван Радоев“ и ул. „Народен герой“; входовете за локални платна на „Околовръстен път“ при ул. „Паскал Тодоров“ и ул. „Киевска“; ул. „Маестро Кънев“ от ул. „Пиер дьо Ронсар“ до бул. „Монтевидео“, кръстовищата на ул. "Промишлена" (където е възложено изграждане на "легнали полицаи") и др.

„Обсъдихме и необходимостта да бъдат изградени пешеходни пътеки в близост до м.с. „Горна баня“ – откъм бул. „Президент Линкълн“, и на ул. „Николай Хрелков“ в Горна баня. Имам уверението на г-н Кръстев, че след анализ на описаните от мен проблемни участъци, ще бъдат взети мерки в най-кратки срокове“, уточни районният кмет.

Според Стефанов проблемните места в „Овча купел“ не са никак малко, но без промяна на нормативната уредба и сериозни инвестиции в изграждане на паркинги, както и активизиране на всички контролни органи, нищо няма да се реши.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветници: Столичната община да задържи банята в Горна б......

Предложение за удължаване на правото собственост на Столичната община върху минералната баня в Горна баня беше внесено з...

Прочети още keyboard_arrow_right