Текат масови ремонти по улиците в столичния кв. Горна баня

Текат масови ремонти по улиците в столичния кв. Горна баня

Снимка: Фейсбук, Ангел Стефанов

Ремонтни дейности текат на различни места в столичния кв. Горна баня. Изцяло е ремонтирана ул. „Прибойница“, в частта й между ул. „Урал“ и ул. „Ракита“, съобщава кметът на район „Овча Купел“, Ангел Стефанов.

В момента се възстановява компрометирана пътна настилка по ул. „Равнище“, където преди това беше извършен ремонт на запушена и пропаднала канавка.

„По участъци от улица „Дон“ и ул. „Еделвайс“ беше извършено полагане на настилка от инертни материали (фрезован асфалт и битумна емулсия). В следващите седмици предстоят ремонтни дейности по ул. „Маджарица“ и по ул. „Св. Крал“, където очакваме преди това Софийска вода да отстрани три теча.“, посочва районният кмет.

Той уточнява, че престои и реновиране на тротоара по ул. „Планиница“, от ул. „Христо Стефчов“ до ул. „Урал“, от страната на читалището.

„В квартала преобладаващо улиците са с неприложена регулация (частни имоти), а мрежите на инженерната инфраструктура - стари, компрометирани и често изградени в отклонение от проектите. Това, заедно с липсата на канализация, затруднява реализацията на много належащи ремонти. Въпреки това, използваме всякакви възможности за подобряване на инфраструктурата“, допълва районният кмет.

По думите му се извършват и частични ремонти по компрометирани тротоарни настилки и на други места в район Овча купел.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Администрация на Овча купел се мести на ул. Любляна 50...

Районната администрация на „Овча купел“ се мести в нова сграда, която се намира на ул. „Любляна“...

Прочети още keyboard_arrow_right