Децата в Панчарево вече имат интерактивна площадка за безопасност (СНИМКИ)

photo_library
 • Децата в Панчарево вече имат интерактивна площадка за безопасност

  Снимка: Столица.bg

 • Децата в Панчарево вече имат интерактивна площадка за безопасност

  Снимка: Столица.bg

 • Децата в Панчарево вече имат интерактивна площадка за безопасност

  Снимка: Столица.bg

Новооткритото съоръжение е до велоялаеята край езерото

Интерактивна площадка за безопасност на движението по пътя беше открита на велоалеята около Панчаревското езероч след трибуните в посока към с. Герман. Съоръжението е изградено по проекта на районната администрация „Учи, играй, движи се безопасно“, финансиран от Столичната община.

Децата в район Панчарево вече имат на разположение модерна и цветка площадка, на която ще се научат да пресичат безопасно. На нея ученици между 7 и 9 години от училищата в район  “Панчарево”-Столична община, както и всички деца, разхождащи се с родителите си по алеята, имат възможност да научат как да се движат безопасно по пътищата, какви са правилата за движение, какви пътни знаци трябва да познават.

Проектът предвижда да се въведе обучителна програма за безопасно улично движение за учениците в 1-ви и 2-ри клас от училищата в район „Панчарево“. В екипа по реализиране на проекта са включени отдел „Образование, култура, социални дейности, спорт и интеграция“ и комуналното звено на районната администрация, директорите, учителите и родителите на децата.

На официалното откриване на интерактивната площадка, днес, медицинско лице и служители на МВР следиха за безопасността на участниците. Децата днес имаха обучителна беседа на тема „Правилно движение по пътищата“, в която се дискутираха законите за движение по пътищата, изнесена от служител на МВР.

В практическите занимания са включени игра, в която участниците приложиха на практика наученото по време на теоретичната част и малчуганите се радваха на истински регулировчик - служител на МВР. След това имаше викторина и накрая и всички деца получаиха образователни книжки по безопасност на движението.

През лятото интерактивна площадка бе открита и в Южния парк.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столична фирма получи акт заради отпадъци в местността Камбаните...

Инспектори от район "Панчарево" съставиха акт на озеленителна фирма за това, че нейни служители са изхвърлили трева, кло...

Прочети още keyboard_arrow_right