Доброволци ще чистят Панчаревското езеро и река Искър

-

Снимка: Столица.bg

Почистване на крайбрежието на Панчаревското езеро и на река Искър в района на Герман организират доброволци. Събитието ще се проведе на 13 април, събота, от 10 часа.

Акцията е по инициатива на Природозащитната организация WWF - България, присъединяват се доброволци от сдружение "Искър - София" и сдружението "За развитие на Панчарево и Кокаляне", а за почистването на водите на езерото от плаващи боклуци ще се погрижат спортисти от клубовете по гребни спортове с бази на Панчаревското езеро. Служители на Столична община и район Панчарево ще извозят събраните боклуци и ще ги изхвърлят на регламентирано сметище. За участниците в акцията са осигурени чували и ръкавици.

С цел по-ефективна работа, доброволците ще се събират в 9.45 ч. на три пункта - Железния мост на с. Герман; стената на ез. Панчарево и ливадата до рибарник Панчарево. Предаването на пълните с отпадъци чували ще бъде на същите сборни пунктове.

"Искър е река, на която софиянци разчитаме много в ежедневието си, но в същото време и забравяме, че е огромно природно богатство и има нужда от нашите грижи. Освен да свършим полезна работа в близост до силно посещаваните места около яз. Панчарево, искаме да напомним и за невероятно красивия участък на реката след язовирната стена. Ще се радваме да видим повече хора, ентусиазирани да почистят този ценен район в покрайнините на София, където Искър е съхранен в сравнително естественото си състояние и където все още могат да се видят запазени крайречни гори”, коментира Диана Бакалова от WWF - България.

Всеки, който желае да се включи в почистването, е добре дошъл да даде своя принос за това река Искър и Панчаревското езеро да станат още по-привлекателно място за жителите и гостите на столицата, които обичат да прекарват свободното си време на открито, отбелязват организаторите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Санкция за магазин в Панчарево за изхвърлени кашони...

Търговски обект в район „Панчарево“ получи акт за това, че е изхвърлил голямо количество кашони в четири кон...

Прочети още keyboard_arrow_right