Обмислят облекчаване на трафика по "Самоковско шосе"

-

Снимка: Facebook

Работна среща с главния архитект на София по проблемите на ул. “Самоковско шосе” беше проведена вчера, 3 април. В срещата участваха кмета на район "Панчарево" Николай Гюров, зам.-кмета по строителството инж. Ирина Войнова и главният архитект на района Румен Несторов.

"Обсъдихме две конкретни възможности за изграждане на транспортни връзки, които биха облекчили трафика по ул. "Самоковско шосе": връзката от кръговото кръстовище при “Младост 4” до м. Детски град и ул. “Михаил Греков”", съобщава районният кмет.

По думите му администрация е предприела действия по фактическото осъществяване на трасето между “Младост 4” и м. Детски град. От района предлагат частните терени, попадащи в обхвата на бъдещата улица, да влязат в годишната програма за инвестиционно отчуждаване, а в годишната инвестиционна програма да се включи проектирането на пътната отсечка. На срещата е било обсъдено предложението, изпратено в писмо до Столичната община.
За ул. “Михаил Греков” е обявено допускане и екипът на НАГ е възложил проект, с разработките по който гражданите са били запознати.

Николай Гюров е обсъдил с архитект Здравков и други наболели проблеми на района.

"По отношение влизането в сила на ПУП на с. Кокаляне стана ясно, че са подадени 18 жалби, по които са заведени 16 дела. 5 от делата нямат посочен предмет. За съжаление, никой от администрацията не може да се ангажира със срокове за действията на съда", каза той.

По отношение зоната около Панчаревското езеро, кметът е предложил да бъдат създадени специфични правила за строителство, за да има цялата територия за спорт и отдих единен облик и да се осигурява достъп на всички гражданите до езерото.

Разгледани са били възможностите за регулация на отсечки от транспортната инфраструктура в района, които са извън регулация, но в същото време са и основни междуселищни връзки в с. Лозен, в. Герман, с. Панчарево и с. Бистрица.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глобиха столичанин заради изхвърлени клони и храсти в Панчарево...

Мъж беше санкциониран заради изхвърлянето на зелени отпадъци в местността „Камбаните“, район „Панчарев...

Прочети още keyboard_arrow_right