Предстои ремонт на парка в Казичене

-

Снимка: Facebook

Тази година няма да се изграждат нови тротоари в район Панчарево. Това каза пред БНР кметът на района Евгения Алексиева.

Ремонти на тротоарите не са правени от повече от 30 години, казват жителите на селата в района. По малките улици никога не е имало настилка и паваж, обичайната настилка е кал или трева. По някои от централните улици сега за първи път се поставя каквато и да е бетонова настилка.

„Правим ремонт на съществуващите тротоари, защото така или иначе и те са в много лошо състояние. За да могат да се изградят нови тротоари там, където няма, процедурата е малко по-дълга“, каза Алексиева, като добави, че над 10 000 кв. метра тротоари ще бъдат ремонтирани.

Предстои да бъде реализиран дълго чаканият ремонт на парка в Казичене, каза още Алексиева. Тя поясни, че проектът за парка е свързан с фотоволтаична система на училището, което е в близост. Предвижда се в парка да бъдат изградени зелени класни стаи. "Това е едно от приоритетните предложения, които Столичната община е одобрила, така че с този проект и още един за район „Панчарево“ ще кандидатстваме в МРРБ за отпускане на финансови средства“, обясни Евгения Алексиева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Санкция за магазин в Панчарево за изхвърлени кашони...

Търговски обект в район „Панчарево“ получи акт за това, че е изхвърлил голямо количество кашони в четири кон...

Прочети още keyboard_arrow_right