РИОСВ издаде предписания за незабавно почистване на замърсени терени в Панчарево

-

Снимка: Столичен инспекторат

Експерти на РИОСВ – София извършиха съвместна проверка на място с представители на Районния инспекторат ,,Панчарево”, Столична община и ГД ,,Национална полиция”, съобщават от Регионалната инспекция. Проверката е извършена днес, 12 април, във връзка с постъпил сигнал за нерегламентирано замърсяване под стената на язовир Панчарево, близо до квартал „Мечта“ и в непосредствена близост до река Искър.

Извършен е обход на терени, попадащи в имоти - частна, частна държавна и частна общинска собственост.

Констатирани са нерегламентирано изхвърлени строителни, смесени битови отпадъци, излезли от употреба гуми и брони от излезли от употреба моторни превозни средства в имоти, представляващи земеделски земи със свободен достъп за външни лица.

В хода на проверката е установен и тежкотоварен автомобил с гондола, изсипващ земни маси. Направен е снимков материал, който е предоставен на ГД ,,Национална полиция”.

На кмета на район ,,Панчарево” са дадени задължителни за изпълнение предписания за незабавно почистване на установените замърсени терени и предприемане на действия и мерки по недопускане на повторно образуване на нерегламентирани сметища на територията на района.

При констатирано неизпълнение на дадените предписания ще бъдат предприети административнонаказателни мерки, съобщават още от РИОСВ.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пореден акт в Панчарево заради изсипване на земни маси...

Пореден акт за нерегламентирано изсипване на земни маси издадоха служители на Столичен инспекторат в с. Кривина, съобщав...

Прочети още keyboard_arrow_right