Започва газифицирането на Казичене, има над 150 заявления

Започва газифицирането на Казичене, има над 150 заявления

Снимка: Фейсбук

Стартира газифицирането на село Казичене, район Панчарево, през пролетта на тази година. Вече има подадени над 150 заявления от местни домакинства, които искат за заменят отоплението на твърдо гориво с екологично.

Вчера бяха подписани и констативните протоколи за доизграждането на газопреносната мрежа в Казичене, похвали се кметът на Казичене Григор Григоров в социалната мрежа.

Започна ремонтът на стадиона в Казичене, монтираха врати и прозорци (СНИМКИ)

Дейностите по изграждането на трасета стартират в края на март или началото на април, в зависимост от метеорологичните условия. На картата са посочени улиците в жълто, по които е заложено газифициране. Там където не е отбелязано, че ще минава трасето, към момента няма подадени заявления за присъединяване.

От вчера обаче местните са проявили голям интерес и се очакват още стотици заявления за преминаване на отопление със синьо гориво.

Добре е, че ще се газифицира голяма част от селото, но и ако намалят цената на газта, недоволства жител на Казичене. Той дава пример със сметка на двуфамилна къща като от 600 лв. миналата година, сега сумата е 1100 лв.

Друг пък му припомня, че токът е три пъти по-скъп, а трети се надява, че след газифизцирането ще се направи нещо и по въпроса с канализацията. Такава все още не е изградена в цялото село и от години то потъва във вода при всеки обилен валеж, а решение скоро не вижда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Ученици поставиха къща за книги в местността „Плажа“ в Панчарево...

Учениците от клуб „Helping Hand“ към Американския колеж в София се обърнаха към администрацията на СО - райо...

Прочети още keyboard_arrow_right