Район „Сердика” с проект за реконструкция на училище

Район „Сердика” с проект за реконструкция на училище

Район „Сердика”

Проект за ремонт на столичното училище съдържа технология по консервация

Столичният район „Сердика” провежда процедура по Закона за обществените поръчки за основен ремонт, реконструкция и внедряване на мерки за повишаване на енергийната ефикасност на 48-мо OУ „Йосиф Ковачев“, съобщиха от районната администрация.

Обществената поръчка включва проектиране и изпълнение на ремонтни дейности по сградата, включително и прилежащото ѝ дворно пространство, в съответствие с Доклад за резултатите от конструктивното обследване и оценка на състоянието на строежа.

При разработването на проекта ще се заложи използването на съвременни технологични решения, инсталации и материали, за създаване на оптимални условия за експлоатация на сградата, както и възможност за използването ѝ от хора в неравностойно положение.

Сградата на 48. ОУ „Йосиф Ковачев“ е архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория „местно значение“. Съгласно с това, проектът съдържа технология по консервация и реставрация на фасадите. В проекта са заложени и мерки за повишаване на енергийната ефективност, които включват: топлинно изолиране на външни стени, подмяна на стара дограма, топлинно изолиране на покрив, подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи и надграждане на пожароизвестителната и мълниезащитната инсталация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Сердика" разчистват общинските площи от стари автомобили...

В столичния район „Сердика“ продължава с репатрирането на излезли от употреба моторни превозни средств...

Прочети още keyboard_arrow_right