Кметът на "Слатина": Върнахме си изоставените спортни площадки

-

Снимка: Facebook

Столичният общински съвет прие днес решение, с което предоставя право на собственост върху недвижим имот, попадащ в парк „Гео Милев” и да предостави управлението на имота на Кмета на Столична община чрез Кмета на район „Слатина”. Става въпрос за спортните площадки на ул. „Калиманци” в района. Това съобщи кметът на "Слатина" Георги Илиев.

"Още на първата седмица след встъпването ми в длъжност започнах да работя по изваждането им от капитала на Спортна София, промяната на статута им от “Частна общинска” на “Публична общинска собственост, с което ще получат най-висока степен на защита от евентуални посегатетелства и връщането им за управление на общината", казва Илиев.

Той припомни, че такъв доклад вече е внасян в СОС миналата година, но не достигнаха няколко гласа, за да бъде приет. "След многото нови проведени срещи и разговори, се оказа, че съм си свършил политическата работа и днес това решение е вече факт", похвали се районният кмет.

По думите му предстои още доста работа - поне три месеца ще са необходими за процедурата по вписване и отразяване на намалението на капитала на "Спортна София". Това време ще бъде използвано, за да се търсят варианти за финансиране и да предложения от специалисти, как точно да се случи възстановяването на спортните площадки, заяви Георги Илиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Слатина" : Отново паркират по новите тротоари...

Новоремонтираният тротоар на ул. “Велчо Атанасов” в кв. "Слатина" в София отново е зает от недобросъвестни г...

Прочети още keyboard_arrow_right