“Център за енергийна ефективност - София“ ще бъде създаден в кв."Гео Милев"

-

Снимка: Столица.bg

Столична община ще изгради физически център за подпомагане на собствениците на обекти в многофамилни жилищни сгради, които искат да кандидатстват по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд". Това реши на своето заседание днес Столичният общински съвет.

Решението беше прието единодушно от общинските съветници. Вносители на доклада са кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район "Слатина" Георги Илиев.

Центърът в помощ на гражданите ще може да бъде място за организиране на различни дискусии, обучителни и информационни семинари, както за граждани, така и за професионалисти. Предвижда се в него да бъдат канени специалисти в сферата на енергийната ефективност и възобновяемата енергия, които да изнасят лекции и презентации.

След извършен анализ на сроковете и условията за кандидатстване, систематичната свързаност на Столична община и районните администрации в цялостния процес по кандидатстване, се установи необходимост от обособяване на централизирано звено, състоящо се от експерти в различните относими към дейността области, което да координира процесите с всички участващи страни – кандидати, Столична община, районни администрации, Направление „Архитектура и градоустройство“, „ГИС София“ ЕООД, ЮЛ и други, както и да подпомага технически и организационно кандидатите, да провежда информационни кампании, да отговаря на
запитвания и редица други.

По предложение на кмета на "Слатина", той ще се помещава в кв. "Гео Милев", в сграда - частна общинска собственост, която към настоящия момент не се използва. Подходът към сградата е от съществуваща улица „Съединение“ в непосредствена близост до ул. "Гео Милев" и спирка на градския транспорт. Теренът на имота е равнинен, изпълнен с трайна настилка. Сградата е едноетажна с два независими входа от западна посока с рампа за достъпна среда. Разполага с две просторни помещения за работа (всяко със самостоятелен вход), с прилежащи към тях два кабинета и санитарни възли. Към единия кабинет е обособен през антре самостоятелен вход от дворното пространство.

Столична община ще обезпечи необходимото офис обзавеждане, техническо оборудване, връзки, канцеларски материали, информационна табела на входа на сградата и други необходими материали за нормалната работа на Центъра. Предвижда се и откриване на телефонна линия - т. н. Call център, на който гражданите и юридическите лица могат да задават въпроси, касаещи програмата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 88 Гласове)
 • Веселин Кирев (12%, 45 Гласове)
 • Албена Белянова (65%, 249 Гласове)
Общо гласували: 382 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Махнаха незаконни антипаркинг колчета от „Слатина“...

Столичен инспекторат даде предписание за премахване на неправомерно поставено антипаркинг съоръжение на ул. „Елиса...

Прочети още keyboard_arrow_right