В столичния Слатина отново ще питат гражданите за "Зелена зона"

-

Снимка: Facebook

Кметът на столичния район Слатина предвижда да бъде проведено ново допитване до гражданите на района относно въвеждането на "Зелена зона".

През 2022 г. такова допитване беше проведено от района онлайн, но предложението беше отхвърлено от гражданите. Анализи показаха, че основният мотив за отхвърлянето на предложението е, че гражданите не виждат средствата от  зоните за платено паркиране да се реинвестират в инфраструктурата на района. Вече са проведени предварителни срещи с ръководството на столичния ЦГМ. "Имаме ясен ангажимент от тяхна страна 1/3 от приходите от зоната да се реинвестират в нея под формата на възстановяване на инфраструктурата. Това ще ни даде допълнително ресурс и възможност да облагородим това пространство", заяви той.

По думите му темата отново се поставя на дневен ред, след като в последната година и половина от района са получили многобройни писма от граждани с ясно изразено желание "Зелена зона" да бъде въведена в определени квартали в района - “Гео Милев” и “Редута”. На база на желанията на хората от кварталите и предишните допитвания са очертани и нови граници за платената зона, която вече е въведена в кв. Яворов.

1/3 от реализираните приходи в кв. “Яворов” през 2021 г. кметът очаква да бъде инвестирана в квартала. От районната администрация предлагат тези средства да се използват за довършването на ремонта на алея “Карл Бетц” до ул. “Академик Л. Стоянов”, първата част на който приключи миналата година със средствата отпуснати за текущия ремонт.

"Мисля, че въвеждането на зона, освен ред и правила, така най-сетне изпълнява и първоначалната си идея - за облагородяване на мястото, където е въдведена", отбелязва Георги Илиев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Слатина: Решаваме 20-годишния проблем с реституираните ......

„Кметът Васил Терзиев и екипът му се опитваме да започнем да решаваме над 20-годишния проблем с реституираните час...

Прочети още keyboard_arrow_right