Възстановено стълбище в "Слатина" ядоса гражданите

-

Снимка: Facebook


Приключва работата по възстановяването на пешеходната инфраструктура от ул. “Живко Николов” към детската площадка в градинката до ул. “Голаш”, отчете кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев.

Възстановяването на пътеката обаче предизвика недоумението на жителите от квартала.

"Освен че е грозно, е и доста безсмисленно да има две дублиращи се стълбища с размери като че ли от там ще минават стотици хора дневно... В същото време хората газят в калта, слизайки към светофара на мола", коментират гражданите.

Жителите отбелязват и, че новоизградените пътеки са неудобни за използване от хора със специални потребности. "Рампата за хора в неравностойно положение и детски колички завършва в бордюр и трябват маневри, за да се ползва", коментира местен жител. 

Кметът пояснява, че на мястото е извършено възстановяване на стари стълбища с добавяне на парапети и обособяване на алея за майки с колички, а
денивелацията не позволява изграждането на рампа за колички на хора в неравностойно положение.

"Би било добре да се обърне внимание и на качеството на изпълнение, защото тези стълби ще започнат да “танцуват” след първия дъжд. Качеството е покъртително!", коментира друг гражданин.

Все пак, работата по възстановяването на пешодната инфраструктура не е завършена, в окончателния си вариант може би ще е по-пиемлива. И ние като граждани на столицата се надяваме.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

“Център за енергийна ефективност - София“ ще бъде създаден в кв."......

Столична община ще изгради физически център за подпомагане на собствениците на обекти в многофамилни жилищни сгради, кои...

Прочети още keyboard_arrow_right