Кметът на Средец участва в дискусия за защита на животните

-

Снимка: Facebook

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков участва в заключителната дискусия на тема „Идеи и решения за подобряване на законодателството за защита на животните".

Кръглата маса - дискусия е по проект "За животните и хората - разговор с продължение" и се изпълнява от Сдружение "На Ти с Природата" в партньорство с район "Средец", с финансовата подкрепа на Програма Европа 2021 на Столична община. В рамките на проекта се проведоха две дискусии.

На първата - с граждани и неправителствени организации - отворена онлайн дискусия, бяха засегнати темите за това дали законодателството за защита на животните у нас работи и какви са проблемите и пречките, с които се сблъскат хората, опитвайки се да помогнат на бедстващо животно или да подадат сигнал до отговорните институции. Бяха дадени идеи и предложения както за подобряване на нормативните актове, така и на работата на самите институции (от гледна точка на гражданите).

Втората дискусия се проведе присъствено с представители на институциите работещи "на терен" и прилагащи законодателството свързано с хуманно отношение към животните и престъпления с животни: Столична община, Столичен общински съвет, Столичен инспекторат, ОП "Екоравновесие", еколозите на районите "Средец", "Триадица" и "Панчарево", дирекция "Национална система 112", ГД Национална полиция - сектор "Зоополиция", БАБХ, РИОСВ, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". По време на тази дискусия бяха маркирани практическите проблеми при прилагане на законодателството, както и редица мерки, които законодателят е предвидил, но не са били реализирани на практика.

На третата, заключителна, дискусия участваха представители на институциите, отговорни за превръщане на идеите в правила, процедури и нормативни актове, с които обсъдихме как да бъдат намерени такива решения, че законодателството да заработи.

Предстои всичко обсъдено дотук да бъде оформено в доклад, който ще бъде предоставен на институциите, от които зависи решаването на проблемите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 193 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1154 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1377 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Район "Средец" празнува в Градската градина...

В Градската градина до Софийска градска художествена галерия на 20-ти септември, вторник, ще се състои традиционният пра...

Прочети още keyboard_arrow_right