Общинската сграда на ул."Христо Белчев" 36 в София ще бъде детска градина

-

Снимка: Столица.bg

Проектът за преустройство на сградата на ул."Христо Белчев" във филиал за две групи изпреварва като темпове някои от другите в основния списък. Това съобщи кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков, чиято е идеята за преустройството.

След срещата на всички районни кметове с кмета и зам. кметовете на Столична община проектът, който първоначално е поставен в допълнителния списък, тъй като изглежда по-сложен за реализиране, отбелязва напредък, отбеляза Трайков. Триетажната сграда е в списъка с обекти, чието строителство трябва да приключи през 2022-а.

В района има повече от 240 деца, чакащи за прием в детско заведение. Общинската сграда на "Христо Белчев" 36 ще поеме две групи от по 18 деца.

Към момента сградата се ползва от различни институции - Бюро за Социални услуги към Дирекция “Интеграция на хора с увреждания” на СО, Военно окръжие, Районни инспектори към 1-РПУ и др. Самата детска градина към момента се помещава в преустроените партерни етажи на две жилищни сгради.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Димитър Коцев - Шошо и Яна Борисова гостуват на отворените срещи-......

Продължават отворените срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, организирани от район "Средец", съобщават о...

Прочети още keyboard_arrow_right