Премахват палатките пред Паметника на съветската армия, ограничават достъпа до монумента

-

Снимка: Facebook, Орлин Денчев

Експерти от район "Средец" изготвиха пореден констативен протокол за състоянието на монумента Паметник на съветската армия в Княжеската градина на София.

Експертната оценка вече е изпратена на Областния управител Вяра Тодева, съобщи кметът на района Трайчо Трайков. Издадено е и предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани в близост до съоръжението, чрез поставяне на строителна ограда и демонтиране на опасните елементи.

От областната администрация са избрали по-отговорния и директен път - да поемат цялата организация по преместването на паметника, без собствеността да се прехвърля още веднъж към Столична община, инфомира още кметът на Средец.

Заради липсващи документи: Паметникът на съветската армия няма да се премести до края на годината

"Имам уверението на г-жа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира адекватно, за разлика от всички предишни случаи, когато подобни предписания, актове и заповеди са игнорирани или обжалвани по съдебен ред и не са изпълнявани, дори когато съдът е потвърждавал основателността им", съобщи районният кмет.

В отделно писмо до дирекция Сигурност на СО Трайков е поискал да се предприемат мерки за спазване на условията в издаденото от тях съгласувателно писмо за провеждане на акцията пред съоръжението. В писмото изрично забранява поставянето на преместваеми обекти като шатри, палатки и други подобни, отбелязва районният кмет.

 Пет палатки ще пазят Паметника на съветската армия в Княжеската градина

Това означава, че разположените пред монумента палатки на политически партии, които имаха за цел да го пазят от евентуалното преместване, трябва да бъдат премахнати.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Извънредно: Измиха ръчно ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Славейков"...

Извън утвърдения график екипи на почистващата фирма, отговаряща за столичния район „Средец“, извършха тази н...

Прочети още keyboard_arrow_right