Приключи ремонтът в 7-мо училище в район "Средец" в София

-

Снимка: Facebook

Приключи поредният проект от инициативата "София избира децата". Тоалетните за най-малките в 7 СУ “Свети Седмочисленици”, район "Средец" бяха ремонтирани изцяло. Ремонтът е част от проекта за гражданско бюджетиране на Столична община и резултатът изглежда забележителен.

Архитектите от А4 творчески колектив създадоха страхотни пространства за най-малките ученици (ПГ, 1-4 клас) - светли, уютни, съвременни.

Целта на проекта е създаването на съвременни училищни тоалетни и подобряване на средата за децата, особено за най-малките ученици – от предучилищна възраст до 7 клас. Авторите на проекта Ивелина Иванова и Деница Шилигарска заявиха, че "крайната цел не е за смяна на едни плочки с други, а за устойчиво навлизане на добри архитектурни решения в училищните сгради, за осмисляне на санитарните помещения като функция и естетика и за създаване на модел на дългосрочна колаборация между специалисти и училища при създаване на съвременна образователна среда."

Проектът е финансиран по инициативата “София избира” на Столична Община. Инициативата за съвременни училищни тоалетни спечели първо място и през изминалата календарна година

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Димитър Коцев - Шошо и Яна Борисова гостуват на отворените срещи-......

Продължават отворените срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, организирани от район "Средец", съобщават о...

Прочети още keyboard_arrow_right