След 2 години чакане: Княжеската градина в София има нова детска площадка (СНИМКИ)

photo_library
 • След 2 години чакане: Княжеската градина в София има нова детска площадка (

  Снимка: Фейсбук

 • След 2 години чакане: Княжеската градина в София има нова детска площадка (

  Снимка: Фейсбук

 • След 2 години чакане: Княжеската градина в София има нова детска площадка (

  Снимка: Фейсбук

Нова детска площадка беше открита вчера в Княжеската градина, заяви кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков. За кратко време тя се превърна в притегателно място за най-малките жители на столицата.

„Хората, които видяха как за същинското изграждане бяха нужни само 2-3 седмици, ме гледат в недоумение, когато разберат, че целият процес отне повече от 2 години. Като се започне от одобрение на идеята в дирекциите на СО, виза за проектиране от НАГ, одобрение от НИНКН, две обществени обсъждания, РЕСУТ, бюджетиране в СО и СОС, проектиране с одобрение на проекта от три организации, разрешително за строеж със съобщаване, процедура по ЗОП, съобразяване с променената междувременно Наредба за детските площадки... добавете и опциите за съдебен контрол и обжалване на поне две места по веригата. Сигурен съм, че пропускам нещо, но мисля, че картината е ясна. Така е при нас.“, разясни целият процес Трайков.

Той уточни, че са взети под внимание площта на терена – 144 кв/м, като целта е била да се постигне максимален брой деца, който да играят безопасно по едно и също време. За изграждането на съоръженията са използвани здрави и качествени материали.

„Благодаря на всички, които помогнаха - в СО, СОС, хора от квартала, които дадоха положителни становища, експертни съвети, кадастър и др. Ще имаме нужда от съдействие и при реализиране на плана ни за втора част на площадката. А също и за поставяне на парково осветление. И каменният хипопотам от пясъчника е добре, преместен е на няколко метра встрани, в градината.“, допълва кметът на „Средец“

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кампания за кастрация на бездомни котки тече в столичния Средец...

Фондация „Четири лапи“ и администрацията на столичния район „Средец“ организираха кастрационна к...

Прочети още keyboard_arrow_right