район „Студентски“, СО

Последни Най-четени Най-коментирани

Времето в София

Въздухът в София

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
  • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
  • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
  • Не подкрепям никого (13%, 56 Гласове)
  • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 443 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 2242
Частен инвеститор изми част ул. "Проф. д-р Иван Странски" в Малинова долина

Частен инвеститор изми част ул. "Проф. д-р Иван Странски" в Малинова долина

Действия по измиването на продължението на ул. "проф. д-р Иван Странски" в кв. "Малинова долина" бяха предприети вчера. Екипът на район „Студентски“ работи по няколко сигнала за замърсяване в жилищния квартал, съобщават от местната администрация. Настоящото почистване се извършва за сметка на частен инвеститор, тъй като графикът за почистване на Столичен инспекторат за района е за началото на месец юни.

comment 0
visibility 1138
Наградиха учители и директори в район Студентски

Наградиха учители и директори от район Студентски

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, кметът на столичния район „Студентски“ Петко Горанов отличи с награди директори и учители от общинските детски градини и училища, които се намират на територията на района, съобщават от местната администрация. Наградите се връчват за всеотдайна работа и усилия за развитието на образованието и грижата за децата. „Считам, че ние имаме с какво да се гордеем в нашата образователна система. Възхвалявана и критикувана, отричана и реформирана, богатството на нашата образователна система сте Вие – хората, които полагат ежедневен труд в името на най-ценното – подрастващия човек и неговият най-голям капитал – знанието“, каза в обръщението си районният кмет. Церемонията се състоя в сградата на районната администрация в „Студентски град“, блок 5.

comment 0
visibility 1030
Ремонтират екопътека в столичния кв. „Витоша“

Ремонтират екопътека в столичния кв. „Витоша“

Завършва полагането на новата настилка на екопътеката в кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“, съобщават от столичния район „Студентски“. Съоръжението е изградено в парковото пространство при ул. „проф. Георги Златарски“ преди повече от 4 години. Инициативата тогава е била на собственици на заведение за хранене, както и на граждани от жилищен блок в близост. С времето екопътеката се е амортизирала, а съставящите я дъски са изгнили. Екипът на район „Студентски“ е поел отговорността да стопанисва екопътеката. В тази връзка цялата настилка се подменя с устойчив декинг, подходящ за външни условия и с добра товароносимост. „Новите дъски са от специален негниещ материал, който ще удължи живота на съоръжението.“, посочват от районната администрация. От там уточняват, че за ремонта не се разходват бюджетни средства. Инвестицията в декинга е направена безвъзмездно от строително дружество, което развива дейността си в района.

Реклама
comment 0
visibility 1906
-

Жители на Студентски град протестират срещу строеж на нова сграда

Цял блок с 200 семейства в столичния квартал "Студентски град" се обединява срещу строежа на нова сграда, разказа btv. Според живеещите това ще им отнеме паркоместата, детската площадка и зелените площи. „За този градоустройствен план слушаме от 13 години. През 2010 г. отново се бяхме събрали на протест. Тук 15 години се събират да играят всички деца от квартала. За това време общината не направи детска площадка, няма никакво развитие с цел да се създадат условия за децата, а ще се изсече и тази останала зеленина“, посочи майка от блока. Преди няколко дни са разлепени листове с решение за това зелената площ да бъде изцяло премахната. Живущите са разбрали за решението от съседи, те твърдят, че не са знаели за него. „Преди 20 години инвеститор започна да разкопава улицата при нас, махаха се павета, получихме писмо от общината и инвеститорът си смени намерението, оставиха ни кална улица. Ние със собствени сили след това засипахме, валирахме и не газим съвсем в кал. Когато изсичаха дървета, помолих да дойдат и да погледнат, но екологът каза, че е много зает“, посочи Никола Илиев, който живее в блока от 1980г. От Столична община отговориха, че съгласно действащия устройствен план от 2010 г., е одобрена улична регулация, която осигурява транспортен достъп до поземления имот и улицата ще бъде изградена от инвеститора в пълен обем на пътното платно. Това обаче не устройва живеещите в блока, защото така през улицата ще преминават всички бетоновози и тежка техника към новата сграда, която ще се строи. Жителите питат защо е необходимо да се премахва зелената площ и да се унищожава улицата заради един строеж и настояват от района да преразгледат идеята. "Никой от нас не смята да пречи на изграждането на една нова сграда. Тази предвидена сграда има прекрасен достъп от един огромен булевард и не виждам какво е затруднението изграждането ѝ да се случва от достъпа на булеварда. Тук има множество апартаменти, деца и хора, които няма да имат нормален достъп до сградите си. Ще се премахнат рампи, тревни площи... Искаме да разгледат подробно проблема на местно ниво и това, което ще се случва, да се направи с мисъл и с добре приложена практика. Защо трябва да се нарушава спокойствието на толкова много хора, ако има друг начин?", посочи Мила Малинова.

comment 0
visibility 966
Засадиха 10 нови дървета в новия парк на район Студентски

Засадиха 10 нови дървета в новия линеен парк на район Студентски

10 нови дървета бяха засадени в новия линеен парк, разположен на границата между ж.к. „Студентски град“ и кв. „Малинова долина“. Дейностите са извършени от екипи на звено „Зелена система“ при СО-район „Студентски“. До всяко от дърветата е закопана специална тръба, чрез която се доставя вода директно до корените. Това подсигурява развитието на новите дървета.

comment 0
visibility 1345
Изграждат нова детска площадка и фитнес на открито в кв. Малинова долина

Изграждат нова детска площадка и фитнес на открито в кв. Малинова долина

Столичният район „Студентски“ обяви обществена поръчка за изграждане на детска площадка и фитнес на открито в кв. „Малинова долина“, съобщават от местната администрация. Обектът ще се намира в имот, разположен на ул. „проф. д-р Боян Боянов“,  в близост до ул. „Георги Русев“ и ул. „Едуард Генов“. Прогнозната стойност на поръчката е 251 666 лв. без ДДС. След провеждане на конкурс, предстои възлагането на проект за изграждане на детска площадка с площ от 285 кв./м, алеи с площ от 388 кв./м и фитнес на открито с площ от 86 кв./м. Зелените площи, заобикалящи съоръженията, ще бъдат общо 669 кв./м. със съответната нова паркова растителност. Площадката ще е подходяща за ползване от деца в две възрастови групи – от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. Предвижда се част от съоръженията да са подходящи за деца с увреждания. Атракционите ще предлагат различни видове физическа активност на подрастващите: пързаляне, люлеене, клатушкане, катерене, пазене на равновесие, преминаване, общуване и колеткивни игри, експериментиране, учене, игри със сюжети и роли. Фитнес площадката ще се намира в североизточната част на имота. Предвижда се разполагането на съоръжение за стрийт фитнес, включващо лостове на различни височини, маймунска стълба, шведска стена, 45-градусова стълба, мултифункционална стойка за опори, двойна успоредка, халки, мултифункционални ръкохватки за набирания, лост за хюмън флаг, лежанка за коремни преси с възможност за регулиране на височината За съоръженията се предвижда изграждането на външно светодиодно (LED) осветление.

comment 0
visibility 743
Деца ще рисуват като Пикасо в район „Студентски“

Деца ще рисуват като Пикасо в район „Студентски“

„Рисувам като Пикасо“ е името на интересна инициатива, която столичният район „Студентски“ осъществява по повод 50-годишнината от смъртта на големия творец, съобщават от местната администрация. В заниманията ще се включат петокласниците от двете общински училища – 8 СУ „Васил Левски“ и 55 СУ „Петко Каравелов“. След като се запознаят с живота и творчеството на Пабло Пикасо, на 17 май децата ще участват в творческа работилница „Рисувам като Пикасо“ и ще творят в неговия стил.  Произведенията на „малките – големи“ художници ще бъдат показани в изложба. Експозицията ще бъде подредена в сградата на районната администрация, а най-добрите рисунки ще бъдат наградени. Пабло Пикасо е един от най-емблематичните артисти на съвременното изкуство. Неговите произведения са социално ангажирани, отправят послание за мир и единство и се утвърждават като основни европейски ценности, актуални в съвременния живот.

comment 0
visibility 687
Проектно почистване обедини доброволци и администрация в Студентски

Доброволци и администрация чистят район Студентски

Доброволци и служители от администрацията на столичния район "Студентски" обединиха усилия в първия ден на еко инициативата за пролетно почистване. Акцията преминава със съвместното участие на Столичен инспекторат, съобщават от местната администрация. Десетки граждани се включиха в почистването на кв. "Малинова долина", парк "Студентски", жк. "Студентски град" и кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново". В утрешния ден предстои почистването на кв. "Дървеница" и кв. "Мусагеница". По инициатива на гражданите ще се чисти активно и в парка "Въртопо".

comment 0
visibility 1077
-

Глутница кучета напада жителите на столичния "Дървеница"

Агресивна глутница кучета се разхожда из столичния квартал "Дървеница", разказаха граждани от квартала. Животните нападат минаващите и вече има няколко пострадали от зъбите им. „В края на миналата година получихме 5 сигнала. Хванати са 8 кучета. Този февруари имаме сигнал за определено куче и заедно със Столичния инспекторат направихме проверка. Животното е заловено. Минавала седмица също е идвал наш екип. Бяха пуснати дори дронове, за да се търсят животните. По принцип ние не отговаряме за бездомните животни, но винаги съдействаме”, каза пред Нова телевизия Милена Павлова, директор на столичната служба "Екоравновесие", която попита гражданите "какво точно да направи". Гражданите от района разказаха, че сигнали са подавани многократно, но от службата обикалят за минути и до сега не са успяли да заловят агресивните животни. Не е ясно дали кучетата са бездомни или се отглеждат от човек от квартала, защото се крият в заградено пространство. Факт е обаче, че нападат гражданите, които показаха следите от ухапвания по себе си. Пострадалите настояват за мерки от страна на администрацията, за да могат да се движат спокойно в квартала. Директорът на "Екоравновесие" заяви, че от службата нямат право да влизат в частни имоти и да извършват проверки. Тя обеща да бъдат извършвани проверки в парка всеки ден и поиска съдействие от хората от района, за да бъде заловена глутницата.

comment 0
visibility 875
Доброволци се включват в пролетно почистване на район Студентски

Доброволци се включват в пролетно почистване на район Студентски

Пролетно почистване ще се проведе на територията на столичния район „Студентски“ този уикенд – 13 и 14 май, съобщават от местната администрация. Акцията се организира по съвместна инициатива на гражданите на ж.к. „Дървеница“, ж.к. „Мусагеница“, кв. „Малинова долина“, СО-район „Студентски“ и със съдействието на районния инспекторат. Дейностите по почистването ще бъдат в петте квартала по следния график: - 13 май – „Студентски град“, „Витоша ВЕЦ-Симеоново“ и „Малинова долина“; - 14 май – „Мусагеница“ и „Дървеница“

comment 0
visibility 1422
Премахнаха незаконни бараки от кв. Малинова долина

Премахнаха незаконни бараки от кв. Малинова долина (СНИМКИ)

Проведе се първата за тази година акция по премахване на незаконни ромски постройки в столичния кв. „Малинова долина“, съобщават от администрацията на район „Студентски“. Дейностите се организират съвместно от местната администрация, Столичен инспекторат, Общинска полиция, 7-о РУ-СДВР и ОП „Екоравновесие“. Премахването на бараките се извърши съгласно заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община. При акцията не са установени непълнолетни деца от рискови социални групи. По време на поредната акция със специализирана техника отново са премахнати значителни количества отпадъци – предимно пластмасови, текстилни и дървени предмети. Зелените площи са почистени от найлонови и битови боклуци, стари мебели и строителни отпадъци. За миналата година в район „Студентски“ са реализирани 10 акции за събаряне на незаконни ромски бараки и извозване на нерегламентираните отпадъци. За този период са съставени голям брой полицейски разпореждания и актове за установяване на административни нарушения.

comment 0
visibility 2040
Закриха Пощенска станция София 56 в Дървеница

Закриха Пощенска станция София 56 в Дървеница

Пощенска станция София 56, разположена на столичния бул. „Св. Климент Охридски“ 5 в кв. „Дървеница“, беше закрита, съобщиха от Български пощи. Клиентите могат да получават пощенски услуги в най-близките пощенски станции на адреси: - ПС София 84 – ж.к. „Младост 1“, бул. „Андрей Сахаров“ № 1 (близо до метростанция Младост 1) - ПС София 97 – кв. „Мусагеница“, бл. 107 (до пазара) - ПС София 100 – в ж.к. „Студентски град“, ул. „Проф. Александър. Фол“ № 2, вх. И   (зад магазин Фантастико) - ПС София 72 – кв. „Дианабад“, ул. „Никола Габровски“ № 46 Пратките, за които гражданите са били информирани, че могат да бъдат взети от гише на ПС София 56, ще бъдат доставени, както следва: За адресите, намиращи се в кв. „Дървеница“ – от гише в ПС София 84. За адресите, намиращи се в кв. „Малинова Долина“, в.з. Американски колеж, Малинова долина – Герена, Бункера – от гише в ПС София 97.

comment 0
visibility 1127
Софиянци ще бягат благотворително в столичния парк „Студентски“

„Защото заедно ние можем!" събира средства за домове за деца в Перник и Горна баня

Първото по рода си студентско бягане ще се проведе тази събота – 29 април, в парк "Студентски", град София. Събитието е с начален час 11:00 ч. и е  под наслов „Защото заедно ние можем!". Инициатива се организира от студентската организация "Бизнес клуб" към Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Целта на събитието е да популяризира спорта сред младите и да изгради осведоменост за необходимостта от физическа активност в ежедневието им. С набраните средства от входни такси и дарения ще бъдат закупени спортни принадлежности за социалния дом "Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания" в гр. Перник, кв. "Изток" и за "Дом за деца лишени от родителски грижи "Констанца Ляпчева" в гр. Долна Баня. Таксата за участие е 10 лв., ако се плати до 29 април т. г. онлайн. Двойно е - 20 лв., в деня на старта, обяви Даниел Петров от организаторите. Трасето е с дължина от 6 км и ще включва 3 обиколки на парка. Програма: 9:45 – 11:00  Посрещане и регистриране на участниците 11:00 – 12:00  Провеждане на бягането 12:00 – 12:40 Награждаване, томбола с награди и раздаване на финалните пакети 13:00 Музика, хапване и забавления в парка „Бягането е отворено за всички, които се чувстват млади по душа. Всеки желаещ може да се включи в инициативата и да бяга за каузата!“, казват организаторите.    

comment 0
visibility 1099
Пръскат срещу комари и гризачи в район Студентски

Пръскат срещу комари и гризачи в район Студентски

На територията на СО-район „Студентски“ се извършва дезинсекция срещу ларви на комари и дератизация срещу гризачи, съобщават от местната администрация. Обработката се извършва от два екипа с помощта на специализирано ULV оборудване, монтирано върху високопроходими превозни средства. Използваните биоциди за ларвицидна обработка са разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването, посочват от районната администрация.

comment 0
visibility 2245
УНСС с още едно изцяло ремонтирано общежитие в столичния Студентски град

УНСС с още едно изцяло ремонтирано общежитие в столичния Студентски град

Министърът на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов заедно с ректорът проф. д-р Димитър Димитров и представители на ръководството на университета и Студентски съвет прерязаха лентата на изцяло реновираният блок 61А на студентските общежития на УНСС в София. Блок 61А е вторият от трите блока на УНСС, който беше изцяло обновен със средства отпуснати с Постановление № 219 на Министерски съвет от 17.08.2020 г. В общежитието - бл. 61А, в Студентски град, са подменени всички инсталации – ВиК, електро и топлоснабдяване, асансьорни уредби, абонатни станции, подмяна на всички подови настилки и врати, ремонт на покрива, подмяна на дограма и поставяне на топлоизолация. Балконите са остъклени, което значително увеличава жилищната площ. Подменени са всички мебели, стенните и таванни покрития във всички помещения. Всичко, подлежащо реконструкция е модернизирано и обновено. Блокът е от първите семейни в Студентски град, строен през 1989 г., и в него има апартаменти са студентски семейства. Първият изцяло реновиран блок 55Г беше открит през юни 2022 г. „Да ни е честита новата придобивка“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и подчерта, че разликата между реновираните и общежитията и останалите е видна. „Искаме всички блокове на УНСС и в целия Студентски град да изглеждат по този начин, но за да се случи това се изисква много работа и административен капацитет. Този вход е реновиран и с помощта на нашите студенти и на Студентски съвет, които помогнаха за външното саниране. От тези, на които бяха отпуснати средства, УНСС е един от първите, които имат вече два изцяло реновирани два блока. Искам да отбележа и приноса на предишните министри на образованието и науката - Красимир Вълчев и акад. Николай Денков, по времето на които бяха гласувани и опуснати средствата. Благодаря, разбира се, и на министър Пенов за подкрепата да получим средствата и да завършим успешно ремонтите", каза проф. д-р Димитър Димитров. "Аз съм виждал студентски общежития и в други държави и мога да кажа, че в момента така ремонтираните блокове са сравними и даже в много отношения много по-добре ремонтирани от общежития в други европейски страни. Също така с радост научих за опита, който имат в УНСС, а именно как използват средства, които са от студентите за да могат да ги насочват към обновяването на сградния фонд на общежитията, което е една много полезна практика, бих се радвал тази практика да бъде използвана и от други университети", каза образователния министър Сашо Пенов. Парите за ремонта на блока са отпуснати от Министерския съвет с активното съдействие на НПСС по програма за ремонти на студентските общежития. Това е целево финансиране от над 10 млн. лева за основен ремонт на блокове 55В, 55Г и 61А. При посещението си в УНСС министър Сашо Пенов разгледа Центъра за видеонаблюдение в блок 53, вх. Б, изграден със собствени средства и дарения от фирми, партньори на УНСС. Центърът разполага с над 300 камери, които постоянно предават на живо, както и детска стая в блок 55Г. Стаята е втората такава придобивка в помощ на студентите с малки деца. Първата беше открита през януари т. г. в блок 53Б.

Район Студентски

Територия и население на район Студентски

Столичният район Студентски е разположен на площ от 9,135 кв. км. Това е почти 2% от площта на столицата. В пределите на район Студентски влизат  пет жилищни комплекса: ж. к. „Младост 1”,„Дървеница”,„Студентски град”, „Малинова долина”, „Мусагеница“ и „Витоша”.

Район Студентски е официално обособен през 1995 г. Населението в него е над 72 000 души. Както се вижда, район Студентски е един от новите столични райони.

Образование в район Студентски

В район Студентскиза нуждите на живеещите там, функционират шест детски градини, една ясла, една млечна кухня, 5 училища, от които две частни, едно държавно училище и две общински.

Университети в район Студентски

Логично е, че в район Студентски има голяма концентрация на висши учебни заведения.

район Студентски УНСС

В район Студентски е разположен Университетът за национално и световно стопанство, който има вече 100 годишна история. Днешният УНСС в район Студентские наследник на Свободния университет за политически и стопански науки, създаден през 1920 г.  Това е най-стария икономически университет не само в страната и в район Студентски, но и в Югоизточна Европа. През 1940 г. Свободния университет за политически и стопански науки в район Студентски става Държавно висше училище за финансови и административни науки. През 1947 г. се трансформира във Факултет за стопански и социални науки при Софийския университет.Едва през 1990 г. учебното заведение се нарича Университет за национално и световно стопанство.

На територията на район Студентски се намира и Техническия университет. Техническият университетв район Студентскинаследява първото висше техническо училище у нас. То е в групата на висшите училища, които се ползват от дарението на Евлоги Георгиев. През 1941 г. е основано Държавното висше техническо училище.

В Техническия университет в столичния район Студентски днес учат повече от 10 000 български и 1000 чужди студенти. В университета, освен традиционното редовно и задочно обучение, има и е-обучение. Много от специалностите там се изучават на английски език. Студенти и преподаватели от университета участват в редица международни конкурси и често печелят призови места.

Безспорно Техническия университет в район Студентски  има водеща роля в сферата на нанотехнологиите, енергийната ефективност, инженерния дизайн и др.

В пределите на район Студентски е разположен и Химикотехнологичния и металургичен университет. В него се обучават високо квалифицирани специалисти в сферата на химичните технологии и металургията, екологията и биотехнологиите. Университетът има модерна база за обучение.

Лесотехническият университет също се намира на територията на район Студентски. В началото е бил катедра по Частно лесовъдство към Агрономичския факултет на Софийския университет. Едва през 1953 се обособява Висш лесотехнически институт в район Студентски. От 1996 г. Лесотехническият университет разполага с  Факултет Горско стопанство, Факултет Екология и ландшафтна архитектура, Факултет Горска промишленост, Агрономически факултет, Факултет Ветеринарна медицина, Факултет Стопанско управление, Факултет Задочно и следдипломно обучение.

В район Студентски можете да намерите и Минно-геоложкия университет, който съществува от 1953 г.

район Студентски Национална спортна академия

Националната спортна академия също е разположена на територията на район Студентски. От 1942 г., когато се създава Висше училище за телесно възпитание до днес тук се подготвят изявени спортисти.

Подготовката на студнетите в Националната спортна академия в район Студентскисе извършва в три факултета: Учителски, Тренцорски и Факултет по кинезитерапия, туризъм и спортна анимация.

В район Студентски се намира Висшето училище по телекомуникации и пощи. Учебното заведение е наследник на Държавното телеграфопощенско училище, основано през 1881 г. с указ на княз Александър I. Днес във висшето учебно заведение в район Студентски учат над 1100 студенти, разпределни в няколко специалности, а именно: Безжични комуникации, Софтуерно проектиране, Компютърно администриране на софтуерни приложения, Киберсигурност на високите технологии, Мениджмънт и информационни технологии в телекомуникациите и пощите, Информационни технологии, Мобилни комуникации и Интернет,Управление на услуги, Смарт лидерство.

На територията на район Студентски се намират и филиалите на Националната художествена академия и Американския университет.

Културни забележителности в район Студентски

В район Студентски се намира църквата „Св. Георги Победоносец”. Тя е разположена на територията на ж.к. „Дървеница“. Предполага се, че храмът в район Студентские издигнат в периода 1888 – 1889 г. върху основите на стар храм или древно светилище. Иконите, които били предназначени за олтара са дело на майстори от Самоковската иконописна школа.

Друг православен храм в район Студентски е параклис „Свети Иван Рилски“. Той се намира в парка срещу УНСС.

Транспорт в район Студентски

Транспорт в район Студентски

В район Студентски се движат автобуси – № 94, 102, 280, 294 (връзка с метростанция ''Г.М. Димитров''), 413;

Извънградски автобуси – №69

Здравеопазване в район Студентски

В район Студентски функционират две поликлиники и две лаборатории. Едната поликлиника е в Студентска поликлиника, която се намира в центъра на Студентски град.

В район Студентски работи и 15 ДКЦ – Дианабад. Там е и една от най-популярните в столицата.

Спортни съоръжения в район Студентски

На територията на район Студентски се намират редица спортни обекти, които се използват активно не само от жителите на района, но и от всички столичани.

Зимния дворец на спорта в район Студентски

В район Студентски е разположен Зимния дворец на спорта. В него се практикуват зимни спортове на лед. Залата отваря врати през 1982 г. Може да поеме 4600 души. На двете ледени пързалки се провеждат тренировки и състезания по хокей на лед, фигурно пързаляне, шорттрек и др. Точно тази зала се счита за най-важния хокеен стадион в България. На него тренират клубовете по хокей на „Академик“, „Левски“, ЦСКА и др.

Скейт Парк София в район Студентски

На територията на район Студентски се намира и най-големия на Балканите Скейтпарк - "Скейт Парк София". Намира се в парк „Студентски“. В направата му Столична община инвестира 700 000 лв. Има скейт смарт покритие. На площадката могат да бъдат практикувани всички видове екстремни спортове.

В пределите на район Студентски е разположена зала „Христо Ботев“. В нея често се организират състезания и се практикуват 26 вида спорт, някои от които баскетбол, волейбол, хандбал, бадминтон, футзал, танци, спортна и художествена гимнастика, бойни изкуства, борба, вдигане на тежести и др. В спортната зала има съблекалня с гардероби и отделна зала за тенис на маса.   

Уникална картинг писта се намира в Картинг център "Дунев мотор спорт" в район Студентски. Пистата притежава специална апаратура за измерване на времето, като тази на най-известните писти за състезания.

В район Студентски има и Тенис клуб, който разполага с 12 корта. Кортовете са с разнообразни настилки. Треньорите са отлични професионалисти. Предлагат се групови и индивидуални тренировки както за деца, така и за възрастни. Всяка седмица на кортовете се организират различни турнири.

Територия и население на район Студентски

Образование в район Студентски

Университети в район Студентски

Културни забележителности в район Студентски

Транспорт в район Студентски

Здравеопазване в район Студентски

Спортни съоръжения в район Студентски

Прочетете още