Строителите в кв. Малинова долина събраха 66 хил. лв. за чистене на улици

Строителите в кв. Малинова долина събраха 66 хил. лв. за чистене на улици

Снимка: Район "Студентски"

Строителни фирми и екипи на столичния район „Студентски“ вече пети месец полагат съвместни усилия за почистването на пътища в кв. „Малинова долина“, които са замърсени вследствие на транспортни дейности, съобщават от местната администрация.

Общо 66 148,33 лв. са изразходваните средства за почистване от април до август т.г. Парите са изцяло на строителния бизнес.

„Благодарение на съвместните усилия между инвеститорите и екипа на СО-район „Студентски, който беше медиатор между всички, замърсяванията са сведени до минимум“, посочват от районната администрация.

От там уточняват, че представителите на строителните фирми са се обединили, потърсили са оферта от почистваща фирма и от април активно използват услугите ѝ. В разговорите взеха активно участие са взели главният инженер Арсо Хавальов и главният архитект Диан Димов.

„За да се разреши проблемът с калните улици, строителите изградиха за своя сметка автомивка за тежкотоварни автомобили, през която камионите със земни маси или други товари преминават преди да излязат на асфалтовите пътища“, обясни Костадин Бойчин – началник отдел „Одит и контрол“ в СО-район „Студентски“.

Липсващата на места инфраструктура е причината за разнасяне на кал по пътищата. Много от улиците предстои да бъдат изградени заедно с новите жилищни блокове. Докато това стане, е положен временен слой от чакъл като бариера между земните маси и гумите на превозните средства.

От местната администрация подчертават, че от началото на април редовно се мият ул. „Георги Русев“, ул. „Боян Боянов“, ул. „Иван Странски“ (над НСА), ул. „Стефан Младенов“ (до колелото на 280), ул. „Тодор Недков“ и др. Средствата за миене се събират на база застроена площ на всеки един строеж като уговорка между представителите на бизнеса.

„Отдел „Одит и контрол“ при СО-район „Студентски“ извършва вечерни проверки на почистването и поддържа добра комуникация със строителите за бързо отстраняване на замърсявания“, допълни Костадин Бойчин.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 196 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1171 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 31 Гласове)
Общо гласували: 1398 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Район „Студентски“ организира последното за годината Лятно кино...

Последното за тази година Лятно кино в парк „Студентски“ ще се състои в неделя, 11 септември, от 20:00 ч., с...

Прочети още keyboard_arrow_right