Времето в София

Въздухът в София

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
  • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
  • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
  • Не подкрепям никого (13%, 56 Гласове)
  • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 443 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1078
Нови игрища привличат спортуващите в кв. Стрелбище

Нови игрища привличат спортуващите в кв. Стрелбище

Спортният терен, намиращ се до Сдружение "Тишина" на ул. "Йордан Йовков" 13 в кв. "Стрелбище", е напълно обновен и отворен за ползване. Това съобщи кметът на столичния район „Триадица“ Димитър Божилов. Новата спортна настилка дава възможност за активни тренировки и мачове на любителите на баскетбола. „Поетапно ще обновим и самите съоръжения - кошове, врати за мини-футбол и куки за опъване на волейболна мрежа. Напредваме и с двете игрища на ул. "Нишава" - там предстои полагането на настилка и монтаж на кошове и врати. Стремим се това да се случи в рамките на идния месец“, посочва районният кмет. Той има амбицията там да се провеждат спортни турнири и различни състезания.

comment 0
visibility 1495
Необичайни гости: Двойка бързолети посетиха кабинет в Триадица

Необичайни гости: Двойка бързолети посетиха кабинета на финансиста на Триадица

Двойка бързолети се скриха на хладно в един от кабинетите на общината в столичния район „Триадица“. За необичайните гости съобщи районният кмет Димитър Божилов. „Тези две приятелчета ги намерихме сутринта в кабинета на финансиста на района. Защо влюбената двойка бързолети са решили да се вмъкнат в кабинета на човека, който винаги казва "Не", е още загадка, но важното бе че ги посрещнахме с уважение и спокойно направихме необходимото да са отново в полет“, посочва с доза чувство за хумор районният кмет. Божилов допълва, че бързолетът е изключително интересна птица, която лети без спиране, а докато се рее може да се храни, да спи и да се чифтосва. Районният кмет подчертава, че в „Триадица“ има сериозна популация на този вид птици около Съдебната палата. Важно е да се знае, че ако човек намери бързолет на земята или на друго място в покой, е добре да качи птичката на високо и да я остави на ръб, за да може да се оттласне и да полети отново. „А че птиците, които не спират да летят, кацнаха именно в сградата на района, говори или за това колко високо ценим свободата и полета на мечтите, или че служителите ми не си затварят добре прозорците...“, казва още Димитър Божилов. Той допълва, че хуманното отношение към животните – диви и питомни, е кауза за „Триадица“.

comment 0
visibility 893
-

Ремонтираха проблемен асансьор в подлез на бул. България

Тази седмица предстои пускането в експлоатация на проблемния асансьор в подлеза на бул. България при магазина на голяма хранителна верига. След многобройни сигнали от гражданите в района, съоръжението вече е хидроизолирано, съобщават от районната администрация на "Триадица". Остава да бъде възстановен подхода към асансьора. Ремонтират асансьора в пешеходния подлез на столичния бул. "България" Съоръжението отдавна създаваше неудобства на гражданите - по няколко пъти на година бяха сменяни платки и отводнявани шахти. След като експерти на района констатираха точната причина и локация на теча, възстановяването на асансьора за нормалното му функциониране е към своя край. Планира се сходен ремонт на асансьорното съоръжение от страната на район “Витоша”. И двата проекта се възлагат от районната администрация на Триадица.

Реклама
comment 0
visibility 1034
-

40 гаража под вода в столичния Гоце Делчев, пострадалите сами отпушват шахтите

При всеки дъжд в столичният кв. Гоце Делчев гаражите се наводняват, разказа btv. След последните дъждове, наводнени били близо 40 гаража, съобщиха потърпевшите граждани. „При всеки дъжд треперя. С всичките съкооператори сме в бойна готовност“, каза Валери Митов, който е един от пострадалите. По думите му причината за наводненията е, че дъждът, който се излива върху кварталите „Манастирски ливади“ и „Гоце Делчев“, се стича в гаражите.  Според живущите в района, това се дължи на лошата планировка и на запушените шахти, които би трябвало да поемат излишната вода, преди тя да достигне до гаражите на гражданите и да ги направи неизползваеми. По думите им обаче въпреки многобройните сигнали, от района не са взели никакви мерки и така се наложило те сами да търсят решение. Гражданите, чиито гаражи се наводняват, са си създали собствена "аварийна гупа", дори са си закупили въжена стълба, с която слизат в шахтата и поверяват какво речи водата да се оттича. Оказва се, че в шахтата има всичко - павета, части от бордюри, тротоарни плочки, отвертки и всякакъв друг отпадък. Жителите се надяват от районната администрация да вземат отношение и многогодишния проблем да намери някакво решение, защото освен гаражите, се наводняват и самите основи на сградите, което създава много сериозни проблеми, отбелязват те. От „Софийска вода“ заявиха, че веднага са пратили екип за отпушване след получения  сигнал, но тези шахти не били тяхна отговорност, защото били на тревни площи и изобщо били нерегламентирани. Въпреки това поеха ангажимент да вкарат тежка техника и да оправят проблема, съобщава btv.  

comment 0
visibility 811
Софиянци се оплакват от строителен обект на ул. Шарл Шампо

Софиянци се оплакват от строителен обект на ул. Шарл Шампо

Строителен обект създава неудобства на жителите в столичния район „Триадица“ и изнервя шофьорите по ул. „Шарл Шампо“. За това сигнализират граждани във Фейсбук групата „Кв. Манастирски ливади – изток“.   „С този строеж на ул. "Шарл Шампо" постоянно има проблеми. Или камион ще запуши улицата, спирайки така, че да не може да се мине и без никакви знаци, че е затворено, или оградата им през ден ще падне. Не ми се мисли, ако падне върху някой. Уважаеми г-н Димитър Божилов , надявам се да вземете мерки.“, пише в социалната мрежа жител на квартала. Столица.bg се свърза с общинската администрация, за да потърси коментар по проблема. „И в Общината има подадени сигнали. Строителният обект е проверяван многократно. Зам.-кметът на района Христо Вълчанов е направил инспекция на място. Издадени са предписания за отстраняване на установените нередности. Строителят има разрешение за затваряне на улицата, което е съгласувано с институциите, но улицата не е отчуждена изцяло“, казаха от район „Триадица“ пред Столица.bg.

comment 0
visibility 1076
Ремонтират асансьора в пешеходния подлез на столичния бул. "България"

Ремонтират асансьора в пешеходния подлез на столичния бул. "България"

Започна работа по разкриване на конструкцията на асансьорната шахта в пешеходния подлез на бул. "България" и бул. "Т. Каблешков", срещу хипермаркета, съобщават от администрацията на столичния район „Триадица“. Целта е да се премахване съществуващ фундамент от билборд и да се направи хидроизолация около асансьорната шахта. Досега по няколко пъти на година районната администрация организираше смяна на платки и отводняваше шахти. „Осигурявани бяха нормални хигиенни условия в кабината, издирени бяха всички строителни и технически книжа на съоръжението. Констатирана бе точната причина и локация на теча. След инициирана от района среща със зам.-кмета на Столична община по строителство, беше срещното разбиране и работата по възстановяване на асансьора за нормалното му функциониране е на ход“, посочват още от местната администрация.

comment 0
visibility 1272
-

В столичния "Триадица" откриват нов клуб на пенсионера

Нов клуб на пенсионера откриват в сърцето на София, на бул. “Патриарх Евтимий“ № 92, съобщават от районната администрация на столичния "Триадица". В централната част на града живеят над 8000 пенсионери над 65-годишна възраст, част от които биха се възползвали от възможността да подновят своя активен начин на живот и да създадат нови приятелства. Седмичната програма на клуба ще включва разнообразни дейности и кръжоци по интереси, за чието реализиране районът е потърсил партньорството на НЧ „Иван Денкоглу-1867“, състезатели по петанк и приятелите от съществуващия Клуб на пенсионера в кв. „Иван Вазов“. Новият клуб ще бъде открит с тържествен водосвет на 05.07.2023 г. от 11:00 часа.  

comment 0
visibility 790
Ремонтират тротоара на ул. „Траянови врата“ в Триадица

Ремонтират тротоара на ул. „Траянови врата“ в Триадица (СНИМКИ)

Започна ремонтът на северния тротоар на ул. „Траянови врата“ между бул. “П. Ю. Тодоров“ и ул. “Златишки проход“, съобщават от администрацията на столичния район „Триадица“. Стартира и разкопаването до асансьора на подлеза при хипермаркета в района. Целта е да се направи хидроизолацията и да се отстранят течове, заради които съоръжението не работи. От наводненията има и повреден механизъм, което го прави неизползваем. десетки жители са сигнализирали в районната администрация и сега при осигуроното финансиране от Столична община асансьорът ще бъде ремонтиран. Средствата за ремонта са от заема, който Столична община получи от Европейската инвестиционна банка за ремонт на тротоари и пешеходни алеи и са предназначени за големия проект за тротоари и междублокови пространства в районите.  

comment 0
visibility 917
Спортна площадка в столичния кв. “Гоце Делчев“ ще бъде преобразена

Спортна площадка в столичния кв. “Гоце Делчев“ ще бъде преобразена

Спортната площадка „Георги Аспарухов-Гунди“ при бл. 238 в столичния кв. “Гоце Делчев“ беше асфалтирана и напълно облагородена. Очаква се скоро да бъде монтирана и спортна настилка, съобщават от администрацията на район „Триадица“. Целта е мястото да се превърне в предпочитано кътче за спортуване на местните жители. Площадката е в непосредствена близост до детската ясла към 40 ДГ „Д-р Георги Ангушев“. Районната администрация планира скоро да започне и изпълнението на новите игрища при бл. 97 и бл. 98 в кв. “Стрелбище“. Проектът там включва изграждането на нова настилка, съобразена с този тип игрища на открито, монтирането на спортни съоръжения, ново осветление и частично озеленяване, както и облагородяване на пространството.

comment 0
visibility 1052
Кметът на район Триадица: Безстопанствен канал е причината за аварийната си

Кметът на район Триадица: Безстопанствен канал е причината за аварийната ситуация в подлез...

Безстопансвен канал е причината за аварийното състояние на подлеза на бул. България с "Гоце Делчев". Това са установили кметът на район Триадица Димитър Божил и експерти при огледа, който направиха днес. Божилов и експерти от специализирана фирма са направили оглед с видео на подлеза, който е в аварийно състояние от неделя сутринта след дъжда. Подлез на бул. “България” в окаяно състояние след пороя, ще го ремонтират"Основната щета - повдигнатия мрамор, е причинена от един голям канал. Той за съжаление не е към Софийска вода, не се води на отчет при тях, но по данни е към концесионера. ние разговаряхме с тях и се разбрахме. Оказва се, че имаме един безпризорен, който никой не поддържа. А той е доста голям - Ф300,  събира вода от целия бул. България и някъде към него се включват и канализации, поради което се получават проблеми в подлеза. Въпреки това ние предприехме мерки да го обработим. Направихме и оглед на системата за отводянване и бяха констатирани запушвания , от изхвърляне на отпадъци от обектите в подлеза. Ще възложим и цялостно проектиране на отводнителната система с нови тръби, за да може да поемат водата, която се отича", каза пред Столица.bg Димитър Божилов след огледа. Фандъкова: Кметът на "Триадица" да направи проект за реконструкция на подлеза на България и Гоце Делчев Кметът на Триадица допълни, че назад във времето район Триадица има дълга кореспонденция за подлезите на "България" с "Гоце Делчев" и с "Тодор Каблешков". "Те са приоритетни, защото са стари съоръжения. Често от Столична община откликват на исканията ни за ремонти, но за големи основни ремонти получавахме отрицателен отговор", каза Божилов. Той припомни, че като районна администрация поддържат съоръженията като обща среда, осветление, стени, но канализацията е към дружеството концесионер в столицата - Софийска вода. Окаяното състояние на подлезите по бул. България са наследство на кметът на Триадица Димитър Божилов от предшественика му Николай Терзиев, кмет до 2019 г. И двата подлеза се наводняваха при всеки по-обилен дъжд и за тях се полагаха гружи с частични ремонти, за да гарантират сигурността на преминаващите хора.

comment 0
visibility 1514
-

Фандъкова: Кметът на "Триадица" да направи проект за реконструкция на подлеза на България ...

Кметът на район "Триадица" има всички правомощия да направи проект за реконструкция на подлеза на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверката на монтажа на видиокамери в с. Лозен. Преди дни районният кмет Димитър Божилов се оплака, че след проливните дъждове подлезът е в окаяно състояние. Той отбеляза, че проблема идва от подземната инфраструктура, която не е удържала напора на водата, избила е през плочките и е причинила наводнение. Кметът на район Триадица: Безстопанствен канал е причината за аварийната ситуация в подлеза на "България" "Всеки кмет, който се е обърнал към мен, е получил съдействие, включително финансиране", каза Фандъкова. Тя даде пример с подлеза на румънското посолство, за който кметът на район "Средец" Трайчо Трайков е подготвил и изпълнил проект. "Колкото средства поиска, толкова му бяха отпуснати", заяви кметът на София. По думите ѝ още преди две години в разговор с Димитър Божилов тя го е информирала, че той има всички правомощия да направи проект за реконструкция на подлеза, тъй като подлезите са в правомощията на районните кметове. Подлез на бул. “България” в окаяно състояние след пороя, ще го ремонтират Проблемите с подлеза на булевардите България и Гоце Делчев са много и датират отдавна. Явно частичното кърпене на проблемни места не дава резултат, подлезът се нуждае от цялостна основна реконструкция.  От районната администрация на "Триадица" обявиха, че започват поредни аварийни дейности по анализ с камера на тръбите и възлагане на частичен ремонт. 

comment 0
visibility 1628
-

Нова чешма беше открита в столичния Южен парк

Нова градска чешма беше открита на Английската поляна в столичния Южен парк-трета част. На откриването присъства и кметът на "Триадица" Димитър Божилов. Чешмата е резултат от съвместен проект на районната администрация, в партньорство със спортната марка „Адидас“. Съоръжението е дарение на район „Триадица“ като част от световната кампания на марката за устойчив начин на живот и градско планиране. Чешмата дава възможност на множеството спортуващи и гости на парка не само да пият вода, но и да си налеят в бутилки. Помислено е как да утолят жаждата си и четириногите ни приятели, отбелязват от районната администрация.

comment 0
visibility 1560
Възстановяват военния паметник в Триадица

Възстановяват военния паметник в Триадица

Експертен съвет обсъжда подробностите по изготвянето на техническо задание за възстановяване на военния паметник в столичния район „Триадица“, съобщават от местната администрация. Заданието е с предмет „Възстановяване на Мемориала на загиналите войници от Първи пехотен Софийски полк и Шести пехотен Търновски полк при Първа Софийска пехотна дивизия в Балканската война 1912-1913 г., Междусъюзническата война 1913 г. и Първата световна война 1914-1918 г.„ В срещата взеха участие кметът на „Триадица“ Димитър Божилов, главният архитект на района Владимир Владов и ачалникът на архитектурния отдел на района арх. Вангел Михалев. „Разисквани бяха редица въпроси относно възстановяването на военния паметник, измежду които пространствените решения, към които се стреми общината, изискванията към бъдещите участници в конкурса, както и възможните намеси в парковата среда“, посочват от районната администрация. От там уточняват, че основно предизвикателство се явява отсъствието на сградите на казармите, по чиито калканни стени са били разположени и обособени мемориалните плочи, както и изместената паркова ос на градинското пространство от ул. „Христо Белчев“ към линията на НДК и водните естакади. „Предложенията на района бяха в насока максимално придържане към първоначалната визия на паметника, както и за задължително съобразяване с наличната пластика на лъва и съхранените графики на детайли от паметника – венци, жертвеници, колони, капители и стар български правопис при изписване на надписи и имената на загиналите за свободата и независимостта на нашата държава“, допълват от районната администрация.

comment 0
visibility 2033
Подлезът на бул. “България” в окаяно състояние след пороя, ще го ремонтират

Подлез на бул. “България” в окаяно състояние след пороя, ще го ремонтират

След снощния порой подлезът на булевардите “България” и “Гоце Делчев” е в окаяно състояние. Този път проблемът идва от подземната инфраструктура, която не е удържала напора и водата е избила през плочките и е причинила наводнение, съобщава кметът на столичния район „Триадица“ Димитър Божилов. Той подчертава, че проблемът не е от сега и по него се е работило „с умерен успех в няколко направления“. Ето какво обясни районният кмет във Фейсбук: 1.Поискахме да направим основен ремонт на каналите – беше ни отказан достъп до техническите книжа, защото съоръжението е под правителственото трасе и се води с особен статут. Оттогава просто само го поддържаме и отпушваме; 2.Затворихме две заведения, които задръстваха тръбите с отпадна вода от готвене. Някои обаче продължиха да работят, но явно и те ще трябва да преустановят работа. Как и защо ОДБХ-София им е издало разрешение за работа не можа да ми отговори и директора на институцията. Но затова пък ме помоли да му препращам сигналите за подлеза на личния мейл… 3.Редовното почистване на отводнителните шахти явно не дава резултат- даже може би е способствало дебита вода да се концентрира в запушените тръби. Какво предстои: Събираме мраморните плочи, за да ги възстановим впоследствие. Утре започваме аварийните дейности по анализ с камера на тръбите и възлагане на ремонт. Що се касае до бъдещата му поддръжка - очевидно подлезът не е място за топли точки, баници, мекици, бюреци и капама. Ако се докаже със сигурност, че търговските обекти са допринесли за този резил, то същите ще трябва да преосмислят дейността си, а аз ще издам заповед за преустановяване работата на хранителните обекти с кухни.  

comment 0
visibility 1154
-

32 незаконни гаражни клетки се премахват в столичния "Стрелбище"

Започна премахването на 32 незаконни гаражни клетки, разположени на общински терени в столичния квартал "Стрелбище". "Очакваме скоро заповеди за още 17 в съседното каре на ул. Бадемова гора", съобщи кметът на "Триадица" Димитър Божилов. По думите му още 100 комплекта документи са готови и чакат за подпис на бюрото на главния архитект на Столична община. Борбата с незаконните гаражи в района продължава до окончателното им изчистване и освобождаване на паркоместа, заяви районният кмет.

Район Триадица

Територия и население на район Триадица

Столичният район Триадица заема площ от 9,8 кв. км. в пределите на район Триадица влизат жк. ”Гоце Делчев“, жк. ”Стрелбище“, жк. ”Иван Вазов“ и централна градска част, кв. ”Манастирски ливади“ I и II, жк. ”Южен парк“, западната част на кв. ”Кръстова вада“. Преди години район Триадица се е наричал Благоевски районен народен съвет. Населението на район Триадица надхвърля 65 000 души.

Транспорт в район Триадица

Транспорт в район Триадица

 Градският транспорт, който обслужва жителите на район Триадица е разнообразен. В район Триадица се движат трамваи № 1, 7, тролеи № 1, 3, 5, 6, 9, 10, 12, 19 и автобуси № 64, 72, 73, 74, 76, 83, 102, 202, 204, 604.

Здравеопазване в район Триадица

Здравеопазване в район Триадица

За здравето на живеещите на територията на район Триадица грижа имат елитни болнични заведения. В район Триадица се намира Военномедицинска академия. Когато става дума за Военномедицинска академия, всеки си мисли за невероятен професионализъм, перфекционизъм, огромен опит, модерно оборудване и отговорност. Създадена през 1891 г. като гарнизонна болница, ВМА непрекъснато се развива. Това се случва благодарение на всеотдайността и огромния професионализъм на лекарите, които работят в болничното заведение.

Неусетно ВМА в район Триадицастава високотехнологична болница, оборудвана с най-модерната медицинска техника. Там работят най-добрите лекари в страната.

На територията на район Триадица е разположена и Медицинска академия, позната и като Александровска болница. Тя е не само университетски, но и лечебен център. Тук се провежда 24-часов диагностично-лечебен процес. Болницата е база на Медицински университет София. Тук висшите медицински кадри провеждат своята специализация и следдипломна квалификация. Александровска болница започва да работи през 1879 г. Тогава  е била Софийска първостепенна болница.

В район Триадица се намира Многопрофилна болница за активно лечение по белодробни болести „Света София“ ЕАД. Тя е единствена по рода си в страната. В нея се предоставя качествена и изключително достъпна болнична помощ за лечение на белодробни заболявания.

В пределите на район Триадица е и  Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”. Заслуга за нейното съществуване е на Княгиня Мария-Луиза Открита е през 1903 г. Днес това е една от най-модерните и добри акушеро-гинекологични болници в страната.

В район Триадицафункционира още една известна и добра болница -  болница Лозенец. МБАЛ „Свети Иван Рилски“ също се намира в район Триадица. В болницата се намира най-голямата клиника по неврохирургия в страната, както и най-голямата клиника по ревматология.Клиниката по хематология и онкология и отделението по лъчелечение с център по радиохирургия са с най-съвременно оборудване. В тях се лекуват хора от цялата страна.

Образование в район Триадица

Образование в район Триадица

В район Триадица работят 8 детски градини и 12 училища.

20 ОУ “Тодор Минков” в район Триадица е открито през 1906 г. То е специализирано в изучаването на немски и френски език.

104 ОУ “Захари Стоянов“ в район Триадица е основано през 1925 г. и е специализирано в задълбоченото изучаване на информатика и математика, както и чужди езици в начален етап от обучението в училище.

22 СОУ “Георги С. Раковски” в район Триадица е основано през 1903 г като II Софийска мъжка гимназия. В него се набляга на чуждите езици и по конкретно английски и испански език.

В район Триадица се намира и 2 АЕГ „Томас Джеферсън“. Основният език, който се изучава тук, е английски език. Допълнително учениците могат да избират немски, испански и руски.

 На територията на район Триадица е позиционирана Национална гимназия по полиграфия и фотография. Тя единствена в страната обучава кадри за полиграфията и фотографията.

Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ също се намира в район Триадица. На територията на район Триадица е разположена и елитната Национална търговско- банкова гимназия. Тук се изучават търговият, банково дело, електронна търговия, митническа и данъчна администрация и др.

В район Триадица се намира и Медицински университет София. Това е най-старото медицинско учебно заведения. За своя база МУ използва 13 елитни столични болници.

Читалища в район Триадица

Читалища в район Триадица

Читалищата в район Триадица са същите средища на култура и просвета, както навсякъде в страната. Четирите читалища в район Триадица са наистина средища на културата.

В читалище „Д-р Петър Берон“ в район Триадица функционират следните школи и групи Хорово общество „Христина Морфова – Български славей”, Младежки танцов състав „ЖАР” и Балетно студио „Красимира Колдамова”. Към читалището музикална школа, школа за спортни танци, школа за изобразително изкуство, професионален камерен оркестър Колегиум Музикум „Банкя”.

Читалище “Иван Денкоглу” в район Триадицае най-старото в София.

Опера и театър в район Триадица

Опера и театър в район Триадица

Тъй като район Триадица се намира в централните части на столицата, тук се намират редица театри и концертни зали.

На територията на район Триадица е разположен Националния дворец на културата. НДК приютява Нов театър, театър „Азарян“ и пространство ДНК.

В район Триадица е намерил място и Кукления театър на столицата.

Музеи и галерии в район Триадица

Музеи и галерии в район Триадица

В границите на район Триадица е разположен забележителният национален музей „Земята и хората“. Той се конкурира с много от големите музеи в световен мащаб за минералното богатство на Земята.

Национален музей за история на МВР също се намира в район Триадица. Той е създаден през 1907 г.

В район Триадица е настанен и Музей за съвременно изкуство, както и Мемориал „Гарнизонно стрелбище“. В единия от тунелите на стрелбището е разстрелян Никола Вапцаров. Днес в него се намира музей на политическото и националното помирение.

Музикален център „Борис Христов“ е разположен в район Триадица. В къщата е живял световно известния оперен певец Борис Христов. Днес, по волята на дарителя, в нея се намират арт-галерия, музейна експозиция и помещения за различни културни събития.

На територията на район Триадица се намира Артгалерия НДК. Тя е разположена на ниво -1. Галерия Париж, която се намира също в район Триадица, излага фигуративни и наивистичнипроизведения на съвременни художници.

Спортни съоръжения в район Триадица

В район Триадица има разнообразни спортни съоръжения, които са на разположение както на професионалистите, така и на гражданите.

На територията на район Триадица е  разположена Универсална спортна зала “Триадица”. В район Триадица е и Стадион „Раковски“. Той предлага 5000 седящи места. Открит е през 1955 г.

Плувен комплекс „Спартак“ също се намира в район Триадица. Комплексът има закрити и открит басейн, както и зали за фитнес, аеробика, йога, карате. На разположение на спортуващите е модерен СПА център.

Територия и население на район Триадица

Транспорт в район Триадица

Здравеопазване в район Триадица

Образование в район Триадица

Читалища в район Триадица

Опера и театър в район Триадица

Музеи и галерии в район Триадица

Спортни съоръжения в район Триадица

Прочетете още