Чистиха паднали дървета и отпадъци в столичния район „Триадица”

Чистиха паднали дървета и отпадъци в столичния район „Триадица”

Снимка: район Триадица

Обезопасиха изоставена сграда на ул. “Хан Аспарух“

С оглед зимната обстановка екипи на районната администрация организираха почистване от сняг и разхвърляне на сол по мостове, стълби и подходи. Своевременно бе реагирано и на сигнали на граждани за паднали дървета и клони, основно в кварталите „Иван Вазов“ и „Стрелбище“. В кв. „Иван Вазов“ екипите работиха на терен при бл.72 и на ъгъла на ул. „Бурел“ и ул. „Янко Забунов“, а в кв .„Стрелбище“ се извозваха клони зад трафопоста на ул. „Златишки проход“ и ул. „Дюленски проход“, на ул. “Златни врата“ между ул. „Златишки проход“ и ул. „Котленски проход“, на ул. „Траянови врата“ при бл.53 и пред бл.28.

Почистени бяха затрупани с кал и боклуци стълби при вх. В на бл.3, в кв. „Стрелбище". Извършена бе и резитба на храсти, събиране и извозване на шума от площадката при „Фантастико" на ул. „Нишава“. Екипи на района се включиха в събирането и извозването на едрогабаритни отпадъци пред бл. 76 в кв . „Иван Вазов“.

Демонтирани и извозени бяха три подлежащи на премахване павилиони, разположени без правно основание върху публични общински площи - на тротоара на ул. “Св. Георги Софийски" пред ВМА  и на входа на Южния парк откъм бул. “Витоша“. Работата по премахването на незаконни амортизирани обекти продължава, отчетоха още от районната администрация.

Район „Триадица“ потърси съдействие от Дирекция „Аварийна безопасност и превенция“ на Столична община за обезопасяването на изоставена сграда на ул. “Хан Аспарух“ 17. Започнатият, но изоставен строеж, става обект за игра на деца, което създава предпоставки за инциденти. Изоставената сграда бе обезопасена и достъпът до нея ограничен. На собствениците на сградата са издадени предписания за привеждане сградата в безопасен и приемлив вид.

В хода на работата по поддръжка на инфраструктурата в кв.“Стрелбище“ започна ремонтът на алеята, която е от ул. “Мила родина“ пред бл.11 към подлеза на бул. „П. Ю. Тодоров“. Район „Триадица“ и Столичен инспекторат – район „Триадица“ акцентираха върху на сигнал за антипаркинг скоби на ул. „Орехова гора“ 42А. На собственика бяха направени предписания до сряда да бъдат представени документи относно законността им.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 113 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 819 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 947 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Сънифест" - фестивал в чест на Боян Петров...

Столичният район "Триадица" организира събитие, с което да ни припомни за Боян Петров - учен, алпинист, спелеолог, еколо...

Прочети още keyboard_arrow_right