Дърво падна върху детска площадка в столичния кв."Иван Вазов"

-

Снимка: Facebook

Орех с изгнила коренова система се стовари върху детска площадка до бл. 73 в кв. "Иван Вазов" в район Триадица, разказа btv. Причината вероятно е ураганният вятър, който бушува в София преди дни.

За щастие при инцидента няма пострадали. Живеещите в близките блокове разказаха, че са притеснени, защото това не е първият случай на паднало дърво, наскоро дърво е паднало и в детска градина в района. Гражданите са подавали сигнали до институциите, но по думите им ефект не е имало. Те призовават за по-внимателно следене и поддържане на зелената система в района.

В позиция от район "Триадица" посочват, че при направения оглед на падналото дърво е констатирано, че то е с гнилостен процес в кореновата система, което не може да бъде установено при полева проверка. От нарязания ствол е видно, че там няма гнилостни процеси. По отношение на това дърво в районната администрация не са постъпвали официално никакви сигнали, с изключение на възражения срещу кастренето му, което е извършено през м. април 2022г. с цел да не падат клони върху детската площадка.

Заради ураганния вятър в София от района са предприели своевременно мерки и са реагирали на десетки сигнали за опасни дървета. Екипи работиха по отсичането и разтрупяването на наклонен смърч при бл.261 в жк. „Гоце Делчев“, съобщават в седмичния си отчет от "Триадица". В същия квартал бе разтрупено паднало дърво при бл.256, отсечено бе опасно дърво пред бл.72 на ул. “Стефан Сарафов“, изгнила джанка на ул.“Йордан Йовков“ и изгнил конски кестен на ул. “Ярослав Вешин“ 9. Разтрупен и извозен бе паднал смърч до оградата на 167 ДГ “Малкият принц“ на ул. “Янко Забунов“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Готова е детската ясла за деца с увреден слух в "Триадица"...

И новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" е готов, съобщи зам.-кметът Дончо Барб...

Прочети още keyboard_arrow_right