Избраха изпълнител за основния ремонт на 20 ИОУ “Тодор Минков”

-

Снимка: Facebook

Най-сетне с процедура по ЗОП беше избран изпълнител за ремонта на 20 ИОУ “Тодор Минков” в столицата. Това съобщи кметът на район "Триадица" Димитър Божилов. Очаква се дейностите по реконструкцията на сградата да започнат в началото на юни.

Районният кмет благодари на общинскитв съветници, които отпуснаха средства за финансиране на ремонта от приватизационния фонд на Столична община.

"Преправяхме проекта, който ми бе завещан от предходния мандат, заради допуснати грешки. Последва и съгласуване с НИНКН, защото сградата е паметник на културата", разказва за препятствията пред реконструкцията Божилов.

Съгласно проекта, ремонтът трябва да се осъществи в рамките на 90 дни. По думите на кмета, строителите ще трябва да се надпреварват с времето и климата, защото на практика целият покрив на сградата и салона трябва да изчезне и на негово място да се появи нов. Включени са и мерки за енергийна ефективност.

Надявам се всичко да е наред и в началото на септември училището да започне спокойно подготовката за една успешна учебна година, отбеляза още Димитър Божилов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пункт за опасни отпадъци работи в столичния кв. Стрелбище...

Пункт за опасни битови отпадъци ще работи днес в столичния район „Триадица“. Той ще бъде разположен от 8:30 ...

Прочети още keyboard_arrow_right