Кметът на район Триадица: Безстопанствен канал е причината за аварийната ситуация в подлеза на "България"

Кметът на район Триадица: Безстопанствен канал е причината за аварийната си

Снимка: Фейсбук

Ще направим и проект за отводнителната система, за да се подменят тръбите и адекватно да се отича водата, каза пред Столица.bg Димитър Божилов

Безстопансвен канал е причината за аварийното състояние на подлеза на бул. България с "Гоце Делчев". Това са установили кметът на район Триадица Димитър Божил и експерти при огледа, който направиха днес.

Божилов и експерти от специализирана фирма са направили оглед с видео на подлеза, който е в аварийно състояние от неделя сутринта след дъжда.

Подлез на бул. “България” в окаяно състояние след пороя, ще го ремонтират

"Основната щета - повдигнатия мрамор, е причинена от един голям канал. Той за съжаление не е към Софийска вода, не се води на отчет при тях, но по данни е към концесионера. ние разговаряхме с тях и се разбрахме. Оказва се, че имаме един безпризорен, който никой не поддържа. А той е доста голям - Ф300,  събира вода от целия бул. България и някъде към него се включват и канализации, поради което се получават проблеми в подлеза. Въпреки това ние предприехме мерки да го обработим. Направихме и оглед на системата за отводянване и бяха констатирани запушвания , от изхвърляне на отпадъци от обектите в подлеза. Ще възложим и цялостно проектиране на отводнителната система с нови тръби, за да може да поемат водата, която се отича", каза пред Столица.bg Димитър Божилов след огледа.

Фандъкова: Кметът на "Триадица" да направи проект за реконструкция на подлеза на България и Гоце Делчев

Кметът на Триадица допълни, че назад във времето район Триадица има дълга кореспонденция за подлезите на "България" с "Гоце Делчев" и с "Тодор Каблешков". "Те са приоритетни, защото са стари съоръжения. Често от Столична община откликват на исканията ни за ремонти, но за големи основни ремонти получавахме отрицателен отговор", каза Божилов.

Той припомни, че като районна администрация поддържат съоръженията като обща среда, осветление, стени, но канализацията е към дружеството концесионер в столицата - Софийска вода.

Окаяното състояние на подлезите по бул. България са наследство на кметът на Триадица Димитър Божилов от предшественика му Николай Терзиев, кмет до 2019 г. И двата подлеза се наводняваха при всеки по-обилен дъжд и за тях се полагаха гружи с частични ремонти, за да гарантират сигурността на преминаващите хора.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 182 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 54 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 432 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Триадица пред Столица.bg: Обособихме общински терен на ......

Димитър Божилов беше преизбран за кмет на район „Триадица“ още на първи тур. Столичани му гласуваха доверие,...

Прочети още keyboard_arrow_right