Кметът на столичния "Триадица" заяви отрицателно становище за нови строежи в района

-

Снимка: Facebook

Администрацията на столичния район "Триадица" подготвя отрицателно становище по постъпило мотивирано предложение за застрояване на кучешката поляна в Южния парк на София. Това съобщават от района.

Постъпило е и предложение да отпадне алеята в парка, която свързва ул. “Ген. Кирил Ботев” и бл. 12Е от Експерименталните блокове. Предложението е инициирано от собствениците на имота и предвижда изменение на застроителния план и контура на строителното петно. Искането е за увеличаване на предвиденото РЗП и изместване на наличната алея по имотни граници. От района са категорични, че становището на администрацията ще е отрицателно.

Изложена е и позицията на района за недопускане или съществено редуциране на фестивалите и търговски мероприятия на територията на Южен парк, които спечелиха популярност сред гражданите и гостите на столицата в последните години, но предизвикват многобройни оплаквания на съседи заради шум, засилен трафик или конфликти с гости и участници.

През изминалата седмица районът депозира поредно отрицателно становище за изменение на ПУП за застрояване в кв. “Манастирски ливади-изток”, след поискано мнение от Направление “Архитектура и градоустройство” към СО. Становището касае имот, който понастоящем е с отреждане за озеленяване и спорт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Камион на строителна фирма затваря движението по столичната ул. Т......

Продължава напрежението между живеещите по ул. "Тодор Джабаров" и строителнна фирма, чиято техника редовно затваря улица...

Прочети още keyboard_arrow_right