Кметът на Триадица: Подлезите да бъдат частна общинска собственост и да се отдават с конкурс

Кметът на Триадица: Подлезите да бъдат частна общинска собственост и да се

Снимка: Столица.bg

40 хил. лв. не са достатъчни дори за козметичен ремонт, на "Фритьоф Нансен" е неизползваем половин година след обществено обсъждане, казва Димитър Божилов

Подлезите трябва да станат частна общинска собственост, да има търговски обекти и да има приходи в общината. Това препоръчва кметът на район Триадица Димитър Божилов в интервю пред Радио София.

Той коментира, че 40 000 лв. едва стигат за режийни и козметичен ремонт на подлезите и вече около година след последното обществено допитване, подлезът на бул. „Фритьоф Нансен“ е неизползваем.

Подземната пешеходна зона води към Паметника на жертвите на комунистическия режим в градинката на НДК и там липсва осветление, стените и тавана се рушат и често става обитание на бездомни хора.

При деактуване от публична в частна общинска собственост имотът ще може да се отдаде под наем чрез конкурс. "Така мястото ще се поддържа и развива, а общината ще има и приходи", убеден е Димитър Божилов. На този етап това не може да се случи, тъй като районните администрации и действията им до голяма степен зависят от решенията на Столичния общински съвет.

Район "Триадица" получава близо целеви 40 000 лв. годишноза подлезите, които не стигат дори за козметични ремонти и плащане на режийните, признава за затрудненията районният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Граждани се обявиха срещу строежа на детска градина в столичния "......

Няма ненаказано добро! Това важи с пълна сила и за група граждани, които вчера и днес се обявиха срещу строежа на нова д...

Прочети още keyboard_arrow_right