Кметът на "Триадица" провери строителните обекти в "Манастирски ливади-изток"

-

Снимка: Facebook, район "Триадица"

След проверка на строителни обекти по ул.“Шарл Шампо“ и ул.„Луи Айер“ в столичният кв. Манастирски ливади-изток, на място са били констатирани нарушения и са издадени предписания.

Проверката е направена през изминалата седмица от кметът на район "Триадица" Димитър Божилов и зам.-кметът по строителството инж. Христо Вълчанов. Кметът Божилов е проверил и вече започналите строителни дейности по изграждането на комбинирано спортно игрище между бл.97 и бл.98 в кв. “Стрелбище“, съобщават от районната администрация.

Строителството на новата спортна площадка е поетапно, като се предвижда изграждането на футболно игрище върху специална настилка и комбинирано баскетболно и волейболно игрище , с малка трибуна разделяща двете игрища. Предвидено е и автоматично осветление. За изграждането на терените районната администрация планира да използва целия имот, отреден за спортно игрище и озеленяване, който е с 4 метра по-широк от съществуващото футболни игрище. Така общата площ на двете нови игрища ще се увеличи от 800 кв. м. до близо 1,1 дка.

Кметът на "Триадица" лично е обхождал и проблемните терени, за които гражданите са подавали сигнали за щети и повреди вследствие на силния вятър, който бушуваше в столицата няколко дни.

Районната администрация е реагирала бързо на десетки сигнали. Отстранен бе проблемът с подлеза на бул. „България“ и бул.“Тодор Каблешков“, където имаше паднали части от тавана. Почистени бяха тревни площи, извършена резитба на клони и отсичане на саморасла и увивна растителност при подлеза, отбелязват от администрацията.

Реагирано е своевременно и за пострадалия покрив на 22 СУ „Георги С. Раковски“, като е направен оглед и при подходящи метеорологични условия ще започне необходимият ремонт. Екипи работиха по отсичането и разтрупяването на наклонен смърч при бл.261 в жк. „Гоце Делчев“. В същия квартал бе разтрупено паднало дърво при бл.256. Отсечено бе опасно дърво пред бл.72 на ул. “Стефан Сарафов“, изгнила джанка на ул.“Йордан Йовков“ и изгнил конски кестен на ул. “Ярослав Вешин“ 9. Разтрупен и извозен бе паднал смърч до оградата на 167 ДГ “Малкият принц“ на ул. “Янко Забунов“. Почистено е и коритото на р. Боянска бара в района на ул.“Тодор Джабаров“, което по сигнали от граждани е било задръстено от паднали клони. Разтрупени и изнесени бяха и паднали тополи в речното корито в участъка от ул.“Петко Каравелов“ 5 до задържателя на твърда фракция в реката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Готова е детската ясла за деца с увреден слух в "Триадица"...

И новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" е готов, съобщи зам.-кметът Дончо Барб...

Прочети още keyboard_arrow_right