Кметът на "Триадица" търси решение за асансьора в подлеза на бул. "Т. Каблешков"

-

Снимка: Facebook

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов търси решение за асансьора в подлеза на булевардите "Т. Каблешков" и "България".

"Това е проблем, който от години вбесява не само гражданите, но и мен самия", отбелязва той.

Божилов припомня, че до момента са предприемани мерки - по няколко пъти на година са сменяни платки и отводнявахме шахти; осигурени са нормални хигиенни условия в кабината; с немалко усилия са издирени всички строителни и технически книжа на съоръжението; изгонен е дори самонастанилия се господин, известен още като Тигъра, който увреждаше кабината.

Влагата обаче продължава да прониква в конструкцията на съоръжението и да го поврежда. Най-сетне от района са констатирали точната причина и локация на теча.

"Тъй като конструкцията е буквално "забодена" в съществуващо помещение в подлеза намерихме корените на проблема и имаме готово решение за него", съобщи Димитър Божилов.

По инициатива на кмета и администрацията на "Тиадица" е инициирана среща със зам.-кмета по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов. На нея от района се надяват да постигнат съгласие по няколко важни теми:
1. Кога да се извърши хидроизолирането- от района ще настояват да е максимално скоро;
2. Как да се направи ремонта- според анализите няма да има нужда от тежки интервенции, а от минимални усилия, с които да се постигне дълготраен ефект;
3. Кой ще го плати- асансьорът е изграден по договор на Столична община от изпълнител, който сега се крие и се опитва да докаже, че "не съществува", респективно- бяга от гаранционна отговорност, обяснява районният кмет.

"Ще помогна с юридическата си експертиза. При всички случаи обаче ще настоявам ремонтът да се поеме с общински средства, които да се възстановят впоследствие по съдебен ред", каза още Божилов.

По думите на районния кмет, ако предложенията на районната администрация се приемат, те могат да бъдат приложени впоследствие и спрямо останалите асансьори на подлеза на "Каблешков" и "България", които срещат същия проблем, но не толкова често.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пункт за опасни отпадъци работи в столичния кв. Стрелбище...

Пункт за опасни битови отпадъци ще работи днес в столичния район „Триадица“. Той ще бъде разположен от 8:30 ...

Прочети още keyboard_arrow_right