Монтират ескалатори и асансьори на подлезите в Триадица

Монтират ескалатори и асансьори на подлезите в Триадица

Снимка: Фейсбук

Експерти разглеждат възможностите подлезите в столичния район „Триадица“ да бъдат оборудвани с платформи, ескалатори или асансьори за улеснение на гражданите. Мерките за подобряване на достъпността на средата ще бъдат взети въз основа на данни от предварително изготвен доклад, съобщават от районната администрация.  

Миналата седмица е проведена работна среща между политическото ръководство на района, зам.-кмета по социална политика на Столична община Надежда Бачева и директори на ресорни дирекции. Темата на срещата е била осигуряване на достъпна среда в подлезите на Триадица и в града.

„На територията на район „Триадица“ са установени малко над 70 стълбищни клетки с широчина, варираща между 2 и 7 метра. Различни са и нивата и скосенията на отделните стълбищни пространства, като най-трудни за ползване и преодоляване са маркирани трасетата от и към трамвайните спирки“, посочват от районната администрация.

Като най-уместни и реализуеми са установени вариантите за комбиниране на ескалатор с асансьор или монтаж на платформи, спазвайки нормативното изискване винаги да има осигурено и свободно стълбищно трасе.

Принципните позиции от срещата ще бъдат предмет на разработки от технически лица и експерти за всеки конкретен случай, поради съществените разлики в техническото изпълнение на всеки отделен подлез и инженерната невъзможност за прилагане на унифициран подход към проблема.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Заради ремонта на бул. Т. Каблешков в София: Без коли при бл. 261......

Строителните дейности по бул. „Тодор Каблешков“ в столичния кв. Манастирски ливади - изток напредват, съобща...

Прочети още keyboard_arrow_right