Напролет започва изграждане по бул. "Тодор Каблешков" в столичния Триадица

-

Снимка: район "Триадица"

Кметът на район „Триадица“ в София Димитър Божилов и зам.-кметът инж. Христо Вълчанов проведоха работна среща със зам.-кмета на Столична община в направление “Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов, съобщават от районната администрация в седмичния си отчет.

На срещата са били обсъдени важни за инфраструктурата на района теми, като възможностите напролет да започне изграждане по бул. “Тодор Каблешков“, до десет дни да бъде избран изпълнител за ремонта на ул. “Емилиян Станев“ и да бъде възложено изграждането на канал по ул . “Костенски водопад“.

Със зам.-кмета на Столична община по направление „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов кметът на "Триадица" е обсъдил предстоящото разширяване на 21 ДЯ „Бон бон“ в кв.“Иван Вазов“. "Обсъдени бяха възможностите за реализация на разширението за две нови групи, което да стане през минимално засягане на съществуващата дървесна растителност и детски площадки", поясняват от района. Уважено е било и искането на района преди изпълнението на предвидените строителни работи да се обособят нови детски площадки в двора на заведението и да се ремонтира стряхата на съществуващата сграда.

В доклада си от района отчитат и продължаващата работа по програмите за текущ ремонт. На различни локации текат ремонти на тротоарни настилки, и пешеходни пътеки, боядисани са паркови съоръжения и пейки. Възстановени са и решетките на дренажните шахти на Научния подлез на бул.“България“ и в двата подлеза на кръстовището на бул. “Пенчо Славейков“ и бул. “Витоша“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Готова е детската ясла за деца с увреден слух в "Триадица"...

И новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" е готов, съобщи зам.-кметът Дончо Барб...

Прочети още keyboard_arrow_right