От "Триадица" възразиха срещу строеж на 50-метров блок в “Манастирски ливади-изток“

-

Снимка: Facebook

От столичния район "Триадица" изпратиха отрицателно становище до Направление „Архитектура и градоустройство“ за предвидения строеж на 14-етажна сграда в кв. “Манастирски ливади-изток".

Плановете предвиждат да бъде издадена виза за проектиране на „Високоетажна жилищна сграда, с търговски и обслужващи площи, подземни гаражи и подземен трафопост  на мястото на сегашната бензиностанция до обръщалото на бул. “Т. Каблешков”. От районната администрация посочват, че новопроектираната сграда би създала неблагоприятна околна среда за обитаване, поради предвидените над 14 етажа с най-висока кота на застрояване от 49.80 м. По мнението на архитектите на Триадица предвидените жилищни и търговски площи ще затруднят транспортно-комуникационния достъп по бул. „Тодор Каблешков“ и съседните улици.

От района възразяват и срещу представеното мотивирано предложение за издаване на виза за проектиране на сгради със смесено предназначение до мол Парадайс. В изпратеното становище се посочва необосновано презастрояване, както и липса на транспортно-комуникационен анализ на влиянието на предложеното инвестиционно предложение в квартала. Районът не подкрепя и идеята ул. “Хенрих Ибсен” да добие статут на тупик при новопроектираната сграда, във връзка с което има постъпили и становища на жители на района, изразяващи опасения за затрудненото транспортно обслужване в и сега натоварения участък.

Администрацията на "Триадица" е категорично против и предложението за изменение на ПУП  в границите на частния обект Мотописта, в който се предлага застрояване. Сред аргументите за възражението са липса на анализ на постигнатите показатели за застрояване, липса на възможността за постигане на нормативноизискуемите паркоместа в границите на имота, както и принципната позиция отреждането “за спорт” да не се изменя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Подлезът на бул. България в София е конструктивно здрав, но иска ......

Специализираната лаборатория към Университета по архитектура, строителство и геодезия представи на администрацията в рай...

Прочети още keyboard_arrow_right