С дарителски средства ремонтират градинката в храм „Св. Георги Победоносец“ в "Триадица"

С дарителски средства ремонтират градинката в храм „Св. Георги Победоносец“

Снимка: Район Триадица

В района продължава обновяването на 12 улици и тротоари

С дарителски средства ще се ремонтира изцяло градинката в столичната църква „Св.вмчк Георги Победоносец“ в район "Триадица"-Столична община. За предстоящото обновяване съобщи кметът на арйона Димитър Божилов в седмичния си отчет, публикуван в социалната мрежа.

Във връзка с ремонта се проведе обществено обсъждане на поректа за извършване на ремонт на градина.  Жителите и гости на квартала имаха възможност лично да зададат въпросите си на кмета, зам.-кмета инж. Христо Вълчанов, проектанти, строители и ландшафт специалисти. Гражданите предложиха конкретни, интересни идеи за обновяването на настилката, зелените площи, пейките и осветлението, които ще бъдат взети под внимание от авторите на проекта. Заключителното обществено обсъждане ще бъде през юли.

От районното кметство, под ръководството на зам.-кмета Руслан Баждеков, бяха проверени всички 11 училища в района​, в чиито сгради ще бъдат открити секционни комисии. В този столичен район е увеличен броят на секционните комисии от 98 на 103, за да има еднакво разпределение на гласоподавателите по секции и да не се допуснат опашки в изборния ден.

Също така инж. Христо Вълчанов се срещна и с жители на бл.11 в жк. “Стрелбище“, част от които станаха жертви хулигани. Бяха нарязани гумите на десетки автомобили пред блока. Хората споделиха притесненията си от отварянето на алеята пред блока им за преминаващи автомобили, което е предпоставка за пътни инциденти. На премахнатите преди време кашпи от "Триадица" поставиха бетонови кошчета и бе отрязан достъпа на автомобили до алеята. 

Кметът Димитър Божилов се е срещнал с родители от 129 ДГ “Приказен свят” и са разговаряли и обсъждали решението на Столичен общински съвет за вливане на зведението в 40 ДГ “Проф. Ангушев”. Мнението на родителите е ускорило да се вземе решение за ревизиране на процедурата, а родителите на деца от двете градини ще бъдат запознати в детайли с финансовата и счетоводна рамка на приходите и разходите в двете градини.

И височайше посещение имаше в района на ивънредният и пълномощен посланик на Република Казахстан Темиртай Избастин. дипломатът гостува на кмета на „Триадица“и обсъдиха идеята на посолството да бъде поставен паметник в чест на големия поет на Казахстан Абай Кунанбаев.

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов участва в онлайн среща с ученици от трети клас на 47 СУ „Христо Данов“ и сдружение „Безопасни детски площадки“. Децата представиха част от своите идеи и тези на съучениците си, с които участват в конкурса за доброволчески акции на деца на местата за игра и спорт в рамките на проект „Аз съм промяната“. Малките ученици поставиха въпроса за повече кошчета в двора на училището, беседка и пейки. Споделиха и идеята да си направят за зеленчукова градина. Кметът Божилов изрази готовността на района да помогне в осъществяване на голяма част от детските мечти.

Експерти от район „Триадица“ взеха участие в работна среща, която се проведе в Столична община на темата за изплащането на компенсациите на неприети в детски градини. На срещата присъства зам.-кметът на СО по културата и представители на Дирекция „Образование“.

В "Триадица" продължават ремонтите на улици, съобщава кметът в отчета си. Под контрола на ресорния зам.-кмет инж. Христо Вълчанов и неговия екип се извършва ремонт на:
- ул. „Траянови врата“
- ул.“Йордан Йовков“,
- ул.“Златишки проход“ от ул.“Йордан Йовков“ до ул.“Траянови врата“
- ул.“Георги Измирлиев“ пред бл.243
- ул.“Твърдишки проход“ от ул.“Роженски проход“ до ул.“Траянови врата
- тротоар пред бл.239 в жк.“Гоце Делчев“
- ул.“Краище“ пред бл.37
- ул.“Боянски водопад“ от ул.“Георги Измирлиев“ до бл.238
- ул.“Д-р Стефан Сарафов“ при кръстовище с ул.“Балша“
- ул.“Киро Тулешков“ от бл.249 до бул.“Тодор Каблешков“
- ул.“Котленски проход“
- ул.“Мила родина“ от ул.“Дедеагач“ до бл.11
- ул.“Орехова гора“ от бл.5Б до ул.“Хайдушка гора“.

Ремонтира бе детската площадка в „Градинката на летците“ в кв.“Иван Вазов. Поставена бе нова ударопоглъщаща настилка, подменено съоръжение и ремонтиран пясъчник. В район продължава и ремонтът и на участъци от тротоари, за чието изпълнение се осъществява постоянен контрол от страна на районната администрация. В момента се правят:

- тротоарът на ул.“Деян Белишки“ срещу бл.2 до ул.“Силиврия“ и от ул.Метличина поляна“ до бл.107
-северният тротоар на ул.“Метличина поляна“ между ул.“Чужденец“ и ул.“Химитлийски проход“
-асфалтовота пешеходно трасе от северната страна на ул.“Д-р Борис Вълчев“ от ул.“Ген.Иван Колев“ до бул.“Черни връх“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 116 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 832 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 16 Гласове)
Общо гласували: 964 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Продължават срещите в инициативата на р."Триадица" "Къде се чакам......

Срещите с кмета на столичния район "Триадица" Димитър Божилов продължават, съобщават от районната администрация. Този п...

Прочети още keyboard_arrow_right