Сняг, лед и теч срутиха конструкцията и тавана на подлеза на "България" и "Т. Каблешков"

Сняг, лед и теч срутиха конструкцията и тавана на подлеза на "България" и "

Снимка: Столица.bg

Рано сутринта зам.-кметът на "Триадица" инж. Вълчанов правеше огледи и започват обезопасителни дейности

Обилният снеговалеж и ледът натежаха и на подлеза на бул. България и "Тодор Каблешков" и таванът на подземното съоръжение се срути. Паднала е конструкцията, под която се вижда, че има стар теч, които ог госини си търси място да пробие.

За щастие щетите са само материални и няма пострадали хора. В момента мястото в подлеза е обезопасено и още тази сутрин заповат обезопасителни дейности, съобщи зам.-кметът на район Триадица инж. Христо Вълчанов.

Подлез на бул. “България” в окаяно състояние след пороя, ще го ремонтират

Рано тази сутринт той беше в подлеза и с експерти правиха поредните огледи, след като снощи бе съобщено за падналия таван на подземното пешеходно съоръжение. Днес от район Триадица ще разкачат тавана и ще се опитат да закрепят металната конструкция. "Трудно ще е, защото е откъртен бетона", призна зам.-кметът на "Триадица".

"Пропадането е в следствие на теч от горната част на платното и тревната част, Откъртена е и бетонната колона след танежаване от заледяване", обясни пред Столица.bg инж. Вълчанов.

Подлезът на бул. България и ул. Тодор Каблешков е в окаяно състояние вече месец

Съоръжението бе ремонтирано преди половин година, но тогава бе обновена само декоративната част - окачения таван и осветителната част на подлеза. Сега проблемът е доста по-сериозен, защото има компроментирана носеща конструкция в тази част на съоръжението, което означава, че ще трябва цялостен ремонт.

От район Триадица са сигнализирали в Столична община.

Трите големи подлеза по бул. България - с "Ив Евст. Гешов", с "Гоце Делчев" и с "Тодор Каблешков". На този с "Каблешков" Столична община също е правила ремонт преди 7 години, но не на посещата част.

Подлезът на бул. Гоце Делчев отново се нуждае от ремонт

На нито един от подлезите не е правен генерален ремонт, потвърди инж. Вълчанов и допълни, че същият проблем имам в подлеза на "Гоце Делчев", а там трябва да се направи цялостна изолация на пътното платно. Ядовете на този подлез идват от отводнителен канал за дъждовна вода. Същият обаче не фигурира в списъка на концесионера Софийска вода. Вероятно в него има включен и мръсен канал, но все още този проблем, за който от Триадица от дълго време сигнализират, не е решен. 

Засега положението е "закрепено" на подлеза с "Гешов". И трите големи подлеза по бул. България създават проблеми и всеки ремонт е тромав и труден, защото подземните пешеходни съоръжение са под правителсвеното трасе.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 114 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Заведение в столичния Триадица може да затвори заради шум...

Заведение в столичния район „Триадица“ може да загуби разрешителното си за работа заради системно неспазване...

Прочети още keyboard_arrow_right