Собственикът на частния терен на "България" и "Петко Ю. Тодорв" е съгласен на замяна

Собственикът на частния терен на "България" и "Петко Ю. Тодорв" е съгласен

Снимка: Google.com

Собственикът на частния терен на бул. "България" и "Петко Ю. Тодоров" в район Триадица-Столична община, е дал съгласие да продължат конструктивните разговори за решаване на проблема с имота. Повече от 5 години продължават споровете за инвестиционното намерение на този терен на ъгъла на булеварда и "Петко Ю. Тодоров", срещу което са живеещите в квартала.

Това става ясно от седмичния отчен на кмета на район Триадица Димитър Божилов, публикуван в социалната мрежа.

Той е участвал в две работни групи към Столична община. В едната е обсъждан частния терен и собственикът е изразил готовност  да продължат разговорите за прехвърляне на собствеността в полза на общината срещу съответстващо обезщетение. Отбелязан бе съществен напредък в преговорите и бе обсъдено писмо на инициативния комитет “Помощ за Стрелбище”, съобщава кметът на Триадица Димитър Божилов.

На втората среща в НАГ е обсъждан изготвения от “Софияплан” проект за развитие на кв. “Манастирски ливади-изток”. Разпределени са задачите към отговорните дирекции в Столична община, ангажирани с благоустройство и изграждане на инфраструктура.

Районният кмет е поставил на дневен ред острата необходимост от придобиване на улици или части от улици в квартала, като приоритетно бяха посочени “Флора”, “Васил Стефанов” и голямата “Костенски водопад”, за които районът е внесъл доклади в Столичния общински съвет.

Улиците следва да облекчат трафика и да осигурят лесен достъп до новоизграждащата се детска градина. Представителите на НАГ обявиха, че ще подкрепят докладите, но и отхвърлиха идеята за изграждане на нова електроразпределителна подстанция, която да обслужва квартала, залегнала като точка от плана за развитие.

"Работната седмица започна с новина, която носи гордост за район „Триадица“, - нашето златно момиче, възпитаничката на 47 СУ „Христо Данов“, Валентина Георгиева спечели златни медали на всички уреди – земна гимнастика, смесена успоредка, греда и прескок в първенството за Купа „Република България“. Завоюва и първо място на многобой.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 166 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 1058 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1251 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Две училища в Триадица ще имат по-топли класни стаи през зимата...

Две училища в столичния район „Триадицата“ ще посрещнат новата учебна година с подобрени показатели за енерг...

Прочети още keyboard_arrow_right