Спряха строеж на "Шарл Шампо" и "Костенски водопад", няма документация

Спряха строеж на "Шарл Шампо" и "Костенски водопад", няма документация

Снимка: Фейсбук

От район "Триадица" ремонтират знакова чешма в Мадарската градинка и поставят още 5 с модули за деца и възрастни

От район Триадица-Столична община спряха строеж на ул. ул.“Шарл Шампо“ и ул.“Костенски водопад“. Дейностите са прекратени след проверка на терен на зам.-кмета по строителство инж. Христо Вълчанов. 

След подаден сигнал до районната община е установено, че на строителния обект - жилищна сграда, няма и не е била представена задължителната строителна документация. Дейностите да спрени до представяне на изискуемите книжа, съобщават от "Триадица" в седмичния отчет. В момента обекта е на изкоп, но по проект е жилищна кооперация.

Добрата новина е, че чешма на знакова място за пореден път ще бъде възстановена. От район "Триадица" ще направят възлагане за реновиране на чешмичката „Момчето с козлето“ в емблематичния за историята на София градски парк „Буката, известен ощекато Мадарската градинка. Предвижда се чешмата да бъде възстановена в автентичния й вид.

През изминалата седмица е проведена работна среща за програмата на района за монтаж на нови практични и икономични градски чешми. Екипът от експерти в скулптурната и инженерна инфраструктура организира съвместно с кмета Божилов и зам.-кмета Вълчанов задание за изготвянето на калъп и доставка на 5 нови чешми. Те ще бъдат монтирани на различни точки в района - бул. “Витоша“, Южен парк II част, Кучешкия парк, и в кв. „Стрелбище“. Одобреният проект за чешма включва модул за възрастни, модул за деца и хора в неравностойно положение, както и модул за сипване на вода за домашни любимци.

Продължава работата на районната администрация по поддръжка на инфраструктурата и бе възстановено осветлението на подлеза "Мотописта". Изпълнено бе и подлежи на заплащане улично осветление на ул. "Орехова гора" от "Хайдушка гора" до ул. "Нишава", както и изместването на стълба на ул. "Димитър Манов" при посолството на Република Еквадор.

Изпратено бе писмо до Дирекция „Зелени системи“ за възстановяване на липсващо осветление в градинката пред входа на 22 СЕУ „ Георги С. Раковски“. Освежена бе оградата на детската площадка при бл.113 в жк. “Гоце Делчев“, където наскоро бе сменено съоръжение, съобщават от район Триадица.

Кметът на района Димитър Божилов инспектира качеството  и сроковете на изпълнение на СМР на новата детска градина в кв.“Стрелбище“, предвидена за осем групи. Обект на проверката бе и общинския терен на ул. „Орехова гора“, на който се изгражда нов паркинг и тротоар. Районният кмет се увери, че пред завършек е изпълнението на асфалтирането на ул. “Чужденец“, както и асфалтирането на разширението за паркиране на същата улица. Проверен бе и ходът на ремонта по ул. „Ярослав Вешин“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Готова е детската ясла за деца с увреден слух в "Триадица"...

И новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" е готов, съобщи зам.-кметът Дончо Барб...

Прочети още keyboard_arrow_right