Столична община ще финансира нови спортни площадки в 2 училища в Триадица (СНИМКИ)

photo_library
 • Столична община ще финансира нови спортни площадки в 2 училища в Триадица

  Снимка: Фейсбук

 • Столична община ще финансира нови спортни площадки в 2 училища в Триадица

  Снимка: Фейсбук

Столична община потвърди финансирането на две нови спортни площадки по програмата на МОН за училищата. Предстои възлагане, като обектите на 121 СУ "Георги Измирлиев" и на 73 СУ "Владислав Граматик" следва да са готови най-късно до 19 май 2023 г., похвалиха се от район Триадица-Столична община.

20 ОУ "Тодор Минков" получи одобрение за финансиране от Националния доверителен екофонд към МОСВ, след съвместна кандидатура с района и Столична община. Проектът е за създаване на споделено зелено пространство - микроклиматичен хъб в двора на училището. Бюджетът е 50 000 лв. и предвижда изграждане на нови вегетативни площи (в т.ч. оформяне на земни пластики) и интегриране на зеленина – затревяване, засаждане на дървесна, храстова и цветна растителност (21 вида растителност), доставка и монтаж на оборудване за провеждане на дискусии, лекции и уроци (класна стая) на открито, в т. ч. места за сядане и др.

Предвидено е провеждане на тематично обучение за педагогическия състав на училището.

От Триадица продължават работата по поддръжка на междублокови пространства. При бл. 23 в кв. Стрелбище са демонтирани незаконните гаражни клетки. Допълнително бяха сменени над 30 бр. летви на оградата на площадката при бл 6Б в ж.к. Стрелбище, както и е извършено раздробяване на клони при бл6Б, ул “Орехова гора” при ъгъла с ул “Нишава”. Насипан е и нов пясък в два пясъчника на 43 ДГ “Талант”, като останалите 6 ще бъдат обработени идната седмица.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Вижте кои улици в столичния "Стрелбище" стават еднопосочни...

Започна поетапното монтиране на пътни знаци, от днес, за въвеждане на еднопосочно движение в столичния квартал "Стрелбищ...

Прочети още keyboard_arrow_right