Изграждат четири големи паркинга в район „Възраждане“

Изграждат четири големи паркинга в район „Възраждане“

Снимка: Район "Възраждане" / FB

Четири големи паркинга в столичния район „Възраждане“ ще бъдат ремонтирани и разширени до края на 2023 г. Това съобщи районният кмет Савина Савова в ефира на БНР. През тази година такъв ремонт е бил извършен на паркинга при бл. 14.

„Имаме готови проекти, количествени сметки и схеми. Считам, че тяхното изпълнение е изключително важно за подобряване на условията и средата в жилищните квартали на район "Възраждане". Единият от тях се намира на територията на "Зона Б-5". Той предвижда около 100 паркоместа, осветление, изпълнение на алеи, озеленяване. Територията му е около 3 дка и се намира непосредствено до паркинга на бл. 14, на ул. "Иван Иванов" №30“, каза Савова.

Тя добави, че предстои изграждане на паркинг и в "Зона Б-19", пред бл. 11 и бл. 12, на пространство около 3,5 дка.

До думите ѝ важно транспортно решение е и пробивът на ул. "Средна гора" към ул. "Партений Нишавски", който е включен в плана за тази година. Савова допълни, че Столичната община вече е избрала изпълнител на обекта.

"В СОС е внесен доклад (тъй като част от терена попада в капитала на "Софийски имоти"), за да вземе решение за намаляване на капитала на "Софийски имоти" за този терен и веднага след взимането на решението имаме готовност да започне изпълнението на обекта", каза кметът.

От района изпълняват и строителството на голяма жилищна сграда, изцяло за обезщетение на хората, чиито имоти са били отчуждени преди десетки години, каза още Савина Савова.

"Сградата ще бъде готова през есента на тази година. В нея има 29 апартамента. Проектът е изпълнен като се има предвид нуждата на всеки един от тези собственици, допълни кметът на район "Възраждане".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дървета, път или жилищна сграда ще има във "Възраждане"...

Жители на столичният район "Възраждане" са притеснени, че заради бъдещ строеж ще бъдат изсечени дърветата в квартала. За...

Прочети още keyboard_arrow_right