Деца от столично училище дариха средства за проекта "Пилон Рожен"

-

Снимка: Facebook

Децата от столичното 52 ОУ „Цанко Церковски“ в Бояна решиха да дарят средствата, събрани от благотворителна кампания за инициативата "Пилон Рожен". Това съобщават от Фондация „Наследство в бъдещето“ - инициатор на проекта.

Всяка година по Великден и Коледа учениците от 52-ро Основно училище „Цанко Церковски“ провеждат базари, като събраните от тях средства се използват за различни каузи: за лечения на тежко болни деца, в помощ на деца със специални образователни потребности, за изграждане на рампа на територията на училището за хора с увреждания и др., отбелязват от фондацията.

В края на миналата година 300 лева от набраните средства децата и ръководството на училището са дарили за националната кампания за изграждане на новия Паметник на обединението.

„Бях силно впечатлена, когато чух за инициативата пилон „Рожен“ и без колебание я подкрепих. Дарихме средства от Коледната ни благотворителна кампания. Ние сме народ с богата история и чрез съпътстващите инициативи на проекта пилон „Рожен“ я предаваме на нашите деца. България наистина заслужава да има Паметник на Обединението“, каза директорът на общинското училище Маргарита Димитрова пред БНР.

Пилон Рожен ще е най-високия в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят. Изборът на височина на пилона от 111 метра не е случаен – 111 000 квадратни километра е площта на България. Трите единици символизират пробуждането на духа, а новото начало, от което имаме нужда днес, е въплътено в цифрата 1.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Княжевци протестират срещу ремонта на покритата спирка...

Покритата спирка, с която княжевци се гордеят, е "поредна жертва на необмислен ремонт", категорични са гражданите от ква...

Прочети още keyboard_arrow_right