Родители недоволни от недостига на места за занималня в 50 ОУ в Драгалевци

Родители недоволни от недостигат на места за занималня в 50 ОУ в Драгалевци

Снимка: 50ou-vasil-levski.com

В училището има само 14 стаи и 19 паралелки, учителската стая е в мазето, разказа пред Столица.bg директорът

Деца от I до IV клас остават без занималня в столичното 50 Основно училище "Васил Левски" в Драгалевци. За проблема сигнализираха пред Столица.bg родители, чиито деца ще трябва да си ги прибират на обяд. 

"В училището има само 14 стаи, а паралелките са 19. Когато станах директор, преди 4 години, ученици бяха 240, а сега са 460 деца. Бяхме принудени да закрием предварителната група, за да се освободи стая и всичко е съгласувано с районния кмет. Нямаме стаи. Учителската стая е в мазето и учителите дума не са казали. През февруари т. г. коментирахме, че трябва да обявим нулев прием за първи клас, за да има за всяка паралелка и група за занималня. През март кметът даде списък с още 150 деца, които са с прилежащи адреси при нас и затова приехме и четвърта паралелка първокласници. А догодина?", разказа пред Столица.bg за проблема директорът на училището г-жа Макавеева.

Скандалът е на път да създаде сериозно напрежение за началото на учебната година, тъй като се оказва, че децата вместо да са целодневно на училище ще бъдат до обяд.

"Вчера на родителската среща ни се съобщава, че няма места за занималня на децата, а тази сутрин трябваше да изпратим заявленията за жребий. Това не се прави в последния момент. Кой родител може да си позволи да напусне работа от 15 септември, за да си взима детето на обяд", споделиха пред Столица.bg възмутени родители.

Определянето на кои деца ще ходят на занималня станало чрез жребий. Точно в 8 часа тази сутрин  родителите трябвало да изпратят на снимка заявленията в училището. Така за целодневно обучение в драгалевското училище се класират само първите 17 заявления, а за III клас борят на децата за занималня е 14.

Столична община изгради допълнителна пристройка на училището в Бояна през 2020 г. и разшири базата и на училището в Симеоново. 50 ОУ в Драгалевци обаче утеснява бързо и е наложително и там де се намери решение за децата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кой ще почисти почистените клони в район Витоша (СНИМКИ)...

За огромен куп струпани клони след почистване на зелена площ съобщиха жители на район Витоша. След приключване на строи...

Прочети още keyboard_arrow_right