В срок се изпълнява ремонтът на канализацията в столичния "Модерно предградие"

-

Снимка: Facebook

Поетапното изграждане на канализационната мрежа и подмяна на съпътстващата водопроводна мрежа в кв. „Модерно предградие“ продължава, съобщават от столичният район "Връбница".

Работният процес върви по график, показаха проверките на място, извършени от Младен Младенов - кмет на район „Връбница“, инж. Десислава Александрова – началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство, екология и контрол по строителството“ и инж. Николай Начев – ст. експерт.

Вече са изградени главните канализационни колектори. Ремонтът продължава с изграждането на вътрешно-кварталната мрежа - нови тротоари, асфалтиране на улици и ново улично осветление. Теренът е разчистен и е изместена електрическата мрежа. Към момента се изгражда ВиК по ул. „Справедливост“ и ул. „367-ма“, съобщават от районната администрация.

Инфраструктурните проекти са едни от най-тежките за изпълнение. Пандемията допълнително допринесе за забавянето на изпълнението на проекта, но Район „Връбница“ прави всичко възможно израждането да завърши в най-кратки срокове, за да осигурим по-добро качество на живот и околна среда, отбелязват от района.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Бент от отпадъци запуши река Какач в Северния парк на София...

Бент от пластмасови отпадъци се събра в столичния Северен парк, показаха граждани в "Забелязано в София". Боклуците преч...

Прочети още keyboard_arrow_right