Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
  • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 205 Гласове)
  • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 280 Гласове)
  • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
  • Нови избори. (29%, 226 Гласове)
  • Незнам, време е за плаж. (7%, 57 Гласове)
Общо гласували: 788 Обратно към гласуване
comment 1
visibility 2783
Писмо от МРРБ бави избора на изпълнител за ремонта на столичната ул. "Шишма

Писмо от МРРБ бави избора на изпълнител за ремонта на столичната ул. "Шишман"

Усилено продължават строителните дейности по централната софийска улица "Цар Иван Шишман", но скоро може и да забуксува ремонтът. В момента там продължават да работят експлоатационните столични дружества "Топлофикация" и "Софийска вода" и дейностите им по подземната инфраструктура са в график. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. Тя обаче не скри притесненията си, че ремонтът може да зацикли и улицата да не бъде изцяло завършена до зимата. "За съжаление все още нямаме одобрението от страна на Управляващия орган  - МРРБ, за процедурата за избор на изпълнител. Колегите всеки ден разговарят със служители в МРРБ и се надявам да получим това заветно писом, за да можем да обявим процедурата. Ако съответно не успеем до есента да го направим, ще направим така ,че хората да могат да преминават по улицата", коментира кметът на София. Екипите имат готовност за административни изненади и вероятно ще бъде поставена временна настилка, а след зимата ще се довърши ремонтът. Реконструкцията на участък от ул. "Цар Иван Шишман" стартира на 10 май "Столична община е в непрекъснат диалог с иницативните групи на граждани, които живеят и работят на "Шишман" и координацията е непрекъсната, какато екипи на Столична община, така и на общински съветници. Много е ключов този ремонт, даваме си сметка, защото улицата е тясна, а тръбите бяха много стари и амортизирани, затова преди да слагаме настилки беше важно да се направят тези ремонти", обясни Фандъкова. "Притесненията и затрудненията за гражданите са големи, но сме уточнили всичко, което ги притеснява за паркирането и за заведенията, всички сме постигнали разбирателство. Към момента, ако има предизвикателство то е в избора на изпълнител за настилките", призна Фандъкова. Столичният кмет обясни, че най-трудните и тежки ремонти за администрацията и за гражданите това са реконструкциите и полагане на подземна инфраструктура, защото се правят големи изкопи, рискови дейности, а в същото време много важни за столицата.

comment 0
visibility 2142
Затруднено движение по бул. Гоце Делчев заради ремонт на канализационен кол

Затруднено движение по бул. Гоце Делчев заради ремонт на канализационен колектор

Временно ще  има затруднено движението по столичния бул. "Гоце Делчев" през следващия месец. Причината е започващ ремонт на канализационен колектор по булеварда, предупредиха от Софийска вода.  За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района като изцяло ще спре движението по бул.“ Гоце Делчев“ между улиците „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“. Месец август е избран, за да се избегне силният трафик по булеварда и неудобството за живущите и МПС, съобщават от дружеството концесионер. От Софийска вода започват строително-монтажни работи на канализационния колектор под бул. “Гоце Делчев“ на 28 юли 2021г. Очаква се те да продължат до 6 септември 2021 г. Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. „България“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“ и бул. „Гоце Делчев“. Работата в участъка е належаща, поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък. Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини. С предвидената ремонтно-строителна дейност от 28. 07 до 06. 09. 2021г. „Софийска вода“ АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.    

comment 0
visibility 2357
От 28 юли започва ремонт на канализационен колектор по бул. "Гоце Делчев"

От 28 юли започва ремонт на канализационен колектор по бул. "Гоце Делчев"

От 28 юли "Софийска вода“ започва ремонт на канализационния колектор под бул. “Гоце Делчев“. Планирано е строително- монтажните работи да продължат до 6 септември 2021 г. За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района- изцяло ще спре движението по бул. "Гоце Делчев“ между улиците „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“.  Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. „България“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“ и бул. „Гоце Делчев“. Работата в участъка е належаща, поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък. Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини.С предвидената ремонтно-строителна дейност „Софийска вода“ АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.

Реклама
comment 0
visibility 4180
Софийска вода временно ще спре водоснабдяването в част от кв. „Манастирски

Софийска вода временно ще спре водоснабдяването в част от кв. „Манастирски ливади“

На 26 юли 2021 г. (понеделник) във връзка с пресвързване на уличен водопровод на бул. „България“, кв. „Манастирски ливади“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода“, живеещи в района на: ул. „Васил Стефанов“, ул. „Спас Соколов“, ул. „Костенски водопад“ от ул. „Васил Стефанов“ до ул. „Иван Кирков“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Васил Стефанов“ на кръстовището с с ул. „Спас Соколов“. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 2797
Без вода остават в "Гео Милев" и "Център"

Без вода остават в "Гео Милев" и "Център"

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 22 юли 2021 г. (четвъртък).   Заради подмяна на спирателен кран на ул. „Манастирска“, ж.к. „Гео Милев“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода“, живеещи в района на:   ул. „Манастирска“ от ул. „Венера “ до ул. „Гео Милев“.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес:  ул. „Манастирска“ № 58.   Отново на 22 юли 2021 г., във връзка с монтаж на водомерен възел на пл. „Руски паметник“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на:   бул. „Македония“ от пл. „Руски паметник“ до бул. „Христо Ботев“.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Македония“ на кръстовището с бул. „Христо Ботев“.    

comment 0
visibility 2151
Софийска вода временно сипра водата в част от "Гоце Делчев"

Софийска вода временно спира водата в част от "Гоце Делчев"

На 21 юли 2021 г. (сряда) във връзка с пресвързване на уличен водопровод на бул. „Тодор Каблешков“, ж.к. „Гоце Делчев“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 21:30 часа. Без вода ще са живеещи в района на: - бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Боянски водопад“ до ул. „Тодор Джебаров“ и ул. „Тодор Джебаров“- района между бул. „Тодор Каблешков“, река „Перловска“, ул. „Хенрих Ибсен“, бул. „Гоце Делчев“ и ул. „Делян Белишки“- ул. „Григор Чешмеджиев“, ул. „Майор Павел Павлов“- ул. „Метличина поляна“ от ул. „Делян Белишки“ до ул. „Костенски водопад“, ул. „Силиврия“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Тодор Каблешков“ № 28- магазин Лидл. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация на денонощния телефон 0800 121 2.

comment 0
visibility 3061
„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Хипод

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Хиподрума“

На 19 юли 2021 г. (понеделник) във връзка с подмяна на пожарен хидрант на бул. „Цар Борис III“, ж.к. „Хиподрума“ се налага спиране на водоподаването. От 09:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: - бул. „Цар Борис III“ от ул. „Булаир“ до ул. „Видлич“ (нечетни номера) - ул. „Добри Христов“ от бул. „Цар Борис III“ до ул. „Никола Палаузов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Добри Христов“ пред бл. 141. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 2552
До 6 август се удължава промяната на движението заради ремонта по "Първа бъ

До 6 август остава промяната на трафика заради ремонта по "Първа българска армия"

  Заради ремонта по ул. "Първа българска армия" временната промяна в организацията на движението се удължава до 6 август- включително. Това съобщават от Столична община и дават повече подробности.  До 6 август остава забраната за влизането на пътни превозни средства по ул. „Първа българска армия“ между моста на река Суходолска и ул. „Нешо Бончев“, включително и през кръстовище ул. „Първа българска армия“ – ул. „Нешо Бончев“ .    Затварят за ремонт ул. „Първа българска армия“, променят движението от 4 юли   Пак до същата дата остава забраната за движение на превозни средства и в участъка между ул. „София“ и ул. „Мара Бунева“, включително и през кръстовище ул. „Първа българска армия“ – ул. „Мара Бунева“.   Въведените временни промени за маршрути за движение на част от градския транспорт остават в сила до 6 август.    

comment 0
visibility 13551
През август заради планирани спирания: Над 10 квартала в София остават без

През август заради планирани спирания: Над 10 квартала в София остават без топла вода

През август над 10 квартала в София остават без топла вода. Причината е планирано спиране на ТЕЦ "София Изток". То ще се състои от 2 до 11 август и ще засегне 6 274 абонатни станции, съобщават от БТА.  А от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон "София". Това съобщи директорът на топлорайон "София Изток" Росен Флоров, цитиран от медията.   Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се захранват от ТР "София Изток" и ТР "София" - кв. "Яворов", кв. "Гео Милев", кв."Изток", кв. "Изгрев", кв. "Лозенец", ж.к. "Дианабад", ж.к. "Младост 1, 1А, 2, 3 и 4.; кв. "Витоша", ж.к. "Дружба" 1 и 2, както и участък от централната градска част.   Основната причина за спирането на ТЕЦ "София Изток" е нуждата от изпитание на газопровода от газоразпределителна станция "Казичене" до централата.   Съгласно нормативната уредба "Топлофикация София" е длъжна да прави това веднъж на десет години. По план следващата година предстои същото изпитание и за вътрешните газопроводи в централата.   За да минимизира неудобството, дружеството ще използва това спиране, за да обедини двете проверки. Така ще се избегне преустановяване на работата на централата през 2022 г. По време на тазгодишното спиране ще бъдат извършени и ремонтни дейности по топлопреносната мрежа.  

comment 0
visibility 2183
Тръгва ремонтът на 20 километра железопътна връзка между Елин Пелин и Вакар

Тръгва ремонтът на 20 километра железопътна връзка между Елин Пелин и Вакарел

Транспортният министър Георги Тодоров даде официално днес старт на строителните дейности по проекта за модернизация на железопътен участък Елин Пелин – Вакарел. Това съобщават от БНР. Трасето е с дължина 20 км и е част от проект „Модернизация на железопътен участък Елин Пелин – Костенец“. В реконструкцията на отсечката ще бъдат инвестирани 498 млн. лева по линия на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020. Дейностите включват изграждането на 7-километров двутръбен тунел, който е най-дългият, правен досега у нас.  

comment 0
visibility 2730
Причината за "гейзера" на "Симеоновско шосе" се оказа аварирал водопровод н

Причината за "гейзера" на "Симеоновско" се оказа аварирал водопровод на 95 години

"Виновник" за появилия се снощи "гейзер" на столичния булевард "Симеоновско шосе" се оказа 95- годишен аварирал водопровод. Водният стълб избухна около 18 часа вчера близо до квартал "Малинова долина", разказват от Нова телевизия. Според специалисти стълбът от вода е бил с височина близо 70 метра. Чист късмет било, че до шахтата, от която е излизал „гейзерът”, е имало автомобил. В противен случай, близо 50-килограмовият ѝ капак е можел да изхвърчи високо и в неизвестна посока.   Спукан водопровод на бул. "Симеоновско шосе": Образува се 25-метров воден стълб (ВИДЕО)„Авариралият водопровод идва от Рила. Надморската височина на точката, от която слиза, е 450 метра над мястото на пробива. Целта е била да се произвежда електроенергия през 20-те години, когато кметът Иван Иванов е довел водата”, обясни пред камерата Станислав Станев от "Софийска вода". Той посочи и кой ще плати количеството вода, изразходено при пробива.   „Това е част от нашата дейност. Ние имаме аварии ежедневно. В случая с тази впечатляваща картина, няма много изразходвана вода. Това е малък пробив, който изглежда както фонтаните в центъра”, уточни той.

comment 0
visibility 2958
Спукан водопровод  на бул. "Симеоновско шосе": Образува се 25-метров воден

Спукан водопровод на бул. "Симеоновско шосе": Образува се 25-метров воден стълб (ВИДЕО)

Спукан водопровод причини неприятности на част от столичани. Образувал се е 25-метров воден стълб. А мястото на проблема е бул. „Симеоновско шосе”, съобщават от Нова телевизия.    От Столична община са обяснили пред медията, че екипите им започват да работят по отстраняването на повредата. Хората в квартала ще останат без вода за известно време.   

comment 0
visibility 2085
Без вода остават в "Овча купел" и с. Локорско

Без вода остават в "Овча купел" и с. Локорско

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 15 юли 2021 г. (четвъртък). Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иван Хаджийски“, ж.к. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:   ул. „Иван  Хаджийски“ от ул. „Феникс“ до бл. 43, Касов център бл. 43, бл. 44 и бл. 45.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Иван Хаджийски“ № 21.   На 15 юли 2021 г. (четвъртък) във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Тодор Гаджов“, с. Локорско се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:   с. Локорско   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: на площада пред кметството.    

comment 0
visibility 4468
Следващата седмица приключва ремонтът и пускат движението на "Каблешков" и

Следващата седмица приключва ремонтът и пускат движението на "Каблешков" и "Луи Айер" (СНИ...

Следващата седмица ще бъде отворено за движение кръстовището на столичния "Тодор Каблешков" и "Луи Айер". Това съобщи зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов. Днес той направи поредната проверка на обекта и се увери в спазването на графика на строителство и качеството на работата. От вчера там започна асфалтирането и усилено вече се работи по пътното платно. "Първоначално бе предвидено ремонтът на кръстовището "Каблешков" с "Луи Айер" да продължи около месец, но излязоха допълнителни инженерни мрежи в самото кръстовище. Отделно от това се съобразяваме с всичко около бъдещия габарит на продължението на булеварда, в посока "Черни връх",  така че да не се налага на следващата година да има строителство и стеснение на движението", обясни инж. Джоргов. Според него асфалтът на пътното платно ще бъде положен и се надява, че до 23 юли т. г. ще бъде възстановено движението и отворено кръстовището. "Продължава работата по тротоарите, а северният е почти изграден. На 95% са приключени преустройствата на инженерните мрежи и това позволи основните работи на пътното платно да започнат. Успоредно започнахме реконструкция на инженерните мрежи, за да си помогнем в следващия участък, на кръстовището с "България". Там вече се работи по северен тротоар и следващия етап, когато тук отворим движението, ще се извършва ремонт само в отсечката между "Луи Айер" и "Костенски водопад" за да можем да преасфалтираме, така както направихме в отсечката "Костенски водопад" - "България"", обясни зам-кметът по строителство. Ежедневно той обикаля обектите в различните райони на Столична община и следи за спазването на графика и качеството на изпълнение. На "Шишман" реконструцията на улицата е в график. На започналата на "Първа българска армия", кв. Орландовци, район Сердика, започнала преди 2 седмици, строителят е влязъл с достатъчно механизация и работна ръка, обясни инж. Джоргов. Там се работило на два фронта, но още е рано да се говориза графици. В срок изпълняват ремонта и на ул. "Коперник , район "Слатина, в отсечката от "Шипченски проход" до "Гео Милев" също е в срок. Изненади е имало и там със стар водопровод. "Очакваме в средата на следващата седмица да започнем по-сериозно пътни работи, след като приключихме канали, водопроводи. Излезе допълнително един водопровод, иреагирахме бързо и вече са доставени бързо тръбите. Следващата седмица трябва да бъде реконструиран и да позволи изцяло да се работи по пътя", коментира Джоргов. "Към момента, въпреки дъждовете работите са нормални по най-големия обект - трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Там се работи на няколко фронта. Може би изостанахме заради дъждовете, но вече наваксваме, поизсъхнаха обектите. На "Македония" и "Пирогов"  се поставя релсовият път", допълни инж. Ангел Джоргов.

comment 0
visibility 8778
„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на стол

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

Водоснабдяването в някои части на столицата ще бъде прекъснато на 14 юли 2021 г. (сряда). Заради пресвързване на уличен водопровод на ул. „Васил Радославов“, ж.к. „Младост“ 4 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Александър Малинов“, ул. „Проф. Александър Танев “, ул. „Самара“ и ул. „Оковръстен път“ - сгради на „Хюндай“, „Пощенска банка“ и „Фризомат“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Атанас Москов“ до бл.480 На 14 юли 2021 г. (сряда) във връзка с реконструкция уличен водопровод по ул. „Първа българска армия“, кв. „Орландовци“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Първа българска армия“ от ул. „Знаме на труда“ до ул. „Каменоделска“ул. „Мара Бунева“ от ул. „Съзнание“ до ул. „Първа българска армия“ и ул. „Каменоделска“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Мара Бунева“ на кръстовището с ул. „Първа българска армия“. На 14 юли 2021 г. (сряда) във връзка с реконструкция на уличен водопровод в м. Детски град се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Самоковско шосе“, ул. „Гауди“, ул. „Хитър Петър“, ул. „Понор“, ул. „ Синя светлина“ и ул. „Синаница“.При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Хитър Петър“ на кръстовището с ул. „Понор“. На 14 юли 2021 г. (сряда) във връзка с монтаж на водомерен възел на бул. „Цар Борис III“, кв. „Княжево“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Цар Борис III“ от ул. „Проф. Николай Державин“ до бензиностанция „Газпром“ул. „Явор“, ул. „Горска теменуга“, ул. „Акад. Михаил Арнаудов“, ул. 721, ул. 601, ул. „Бойница“, ул. 711, ул. 716. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Цар Борис III“ на кръстовището с ул. „Синята скала“.

Ремонти

Ремонтите са ежедневие не само във всеки един дом, но и във всяко населено място. Това е валидно и за столицата. В милионния град всеки ден се извършват десетки ремонти. Това включва аварийни ремонти, планови ремонти  и всякакви други ремонтни дейности. Разбира се, тези ремонти създават неудобство на гражданите и често стават причина за тяхното недоволство. Факт е обаче, че няма как да се развива и модернизира града без необходимите преустройства.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на улици и булеварди

В последните години в София се прави масова модернизация на инфраструктурата, за да бъде наистина града съвременен и европейски. Разбираемо е гражданите да са изключително критични към ремонти, които не отговарят на техническите изисквания или са направени проформа. Общината прави необходимите проверки и налага предвидените санкции на ремонти, които не са спазили правилата или са явно некачествени.

Съвсем пресни са примерите с ремонтите на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Иван Вазов“. „Граф Игнатиев“ беше затворен дълго време. Ремонтите там бяха доста сериозни. Разбира се, недоволството на гражданите огромно. Започвайки от некачествено изпълнение на настилката, вибрациите, появяващи се при преминаване на трамвай и достигайки до перките, около улицата кипяха огромни скандали. За момента всичко вече е утихнало.

Ремонтите, които бяха предприети за обновяване на Централната градска част, също се оказаха ‚препъни камък‘.

Като цяло, заради строежа на метрото, всеки движещ се из София има впечатлението, че ремонти има на всяка улица и булевард.

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Софийска вода“

„Софийска вода“ провежда планови ремонти ежедневно. Постепенно се сменят остарелите части от водопроводната мрежа, за да се гарантира на столичани качествена услуга. За да няма неприятни изненади, от дружеството пускат ежедневна информация кои райони ще бъдат засегнати от спиране на водата заради ремонти и след колко време могат да разчитат да се възстанови услугата. Разбира се, не са рядкост и аварийните ремонти. Мрежата е много стара и авариите стават бързо. Аварийните екипи се стремят да отстраняват проблемите бързо и често ремонтите приключват за часове. За предстоящи ремонти столичани могат да научат и от сайта на дружеството, както и да използват услугата за SMS известяване.

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на „Топлофикация София“

„Топлофикация София“ ежегодно прави профилактични ремонти, предимно през летните месеци. Така се предотвратяват до голяма степен аварийните ремонти в разгара на отоплителния сезон. Гражданите често недоволстват от сметките, които получават  за отоплението и топлата вода, но няма спор, че това е най-практичния начин за отопление на дома. Най-неприятно е, когато навън температурите са минусови, а парното не работи заради авария. Аварийните екипи се стремят да отстранят проблема възможно най-бързо и ремонтите започват веднага, но всичко зависи от вида на аварията.

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични площади

Както вече беше споменато по-горе, в София текат ремонти след ремонти. Напълно обновен наскоро беше емблематичния столичен площад „Славейков“.  Много въпроси си задаваха столичани докато вървяха ремонтите по настилката, перголите и др. Всичко си дойде на мястото, когато отново бе монтирана пейката заедно със статуите на Славейкови на площада. Разбира се, и с ремонтите на други площади имаше недоразумения. Площад „Гарибалди“ направо взриви обществеността с гранитния водопад, който беше монтиран и демонтиран в рамките само на 24 часа. Площадът пред църквата „Св. Седмочисленици“ също не беше одобрен от обществеността.

Ремонти на столични паркове

Ремонти на столични паркове

Сред ремонтите на парковете в столицата най-грандиозният е този на парк Възраждане. Медията не веднъж е писала за това как се движат ремонтните дейности по аквапарка във Възраждане. Факт е, че в последно време се предприеха редицаремонти в парковете с цел те да станат по-приветливи и привлекателни за хората. Да бъдат кътчета за отдих и глътка свеж въздух в градската среда.

Ремонти бяха извършени и в столичния Южен парк, Западен парк, парк Дружба.

Ремонти на детски площадки

Ремонти на детски площадки

Ремонтите на столичните паркове логично вървят паралелно с ремонтите на детски площадки в различни квартали в столицата. Много от тези площадки не бяха обновявани от години, а това е опасно за здравето на децата. Наред с ремонтите на съществуващите  вече детски площадки, се изграждат и редица нови в междублоковите пространства и в градските паркове. Парковете се сдобиват с фитнес уреди на открито. Ремонтите продължават и сега, а контролът върху тях е много по-строг от преди.

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на ЧЕЗ

Дружеството предприема планови ремонти по електропроводната си мрежа на територията на София, за да оптимизира съоръженията си и да предлага по-качествена услуга. За съжаление, все по-често се налага да се правят и аварийни ремонти.Строителните фирми понякога не се съобразяват с това да се свържат с дружеството преди да започнат изкопни дейности. Достатъчно е да бъде прекъснат един кабел, за да останат без ток хиляди домакинства. Ремонтите стартират веднага и проблемът се отстранява възможно най-бързо.

Преди да се предприемат планови ремонти, ЧЕЗ предупреждава предварително своите абонати, за да не създава допълнително напрежение.

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Столична община направи и продължава да прави ремонти на голяма част от училищата на нейна територия. Целта е децата да учат в отлични условия, да не се налага да са на две смени и да имат подходящо място за физическа активност и спортни дейности.

Стороежи и ремонти се извършват и в детските градини и ясли. Строят се нови детски градини и се разширяват и модернизират старите. Така ще се преодолее недостига на места за деца в забавачките. Осигуряват се и необходимите помещения за активна спортна дейност на децата.

Ремонти на сгради в столицата

Множество сгради в София се налага периодично да бъдат ремонтирани, тъй като са остарели и фасадите им често става прекалено опасни за минавашите граждани покрай тях.  

Ремонти на подлези в София

Повечето от подлезите в столицата не са в особено добро състояние и ремонтите в тях са наложителни, тъй като се използват активно от гражданите. Те трябва да гарантират сигурността на гражданите и не е редно състоянието им да бъде запуснато в продължение на години. Спомняме си инциденти, при които граждани пострадаха, пропадайки в през решетка на подлез. Ремотите не трябва да са в следствие инциденти, а планирани действия на общната. Всеки район трябва да поддържа съоръженията на териотрията си, за да гарантира безопасното придвижване на гражданите.

Ремонтите в столицата вероятно вече идват в повече на столичани, но това е необхдимо за модернизиране на града и превръщането му в европейска столица.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични паркове

Ремонти на детски площадки

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Прочетете още