Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
  • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 206 Гласове)
  • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 286 Гласове)
  • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
  • Нови избори. (28%, 226 Гласове)
  • Незнам, време е за плаж. (7%, 57 Гласове)
Общо гласували: 795 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1556
„Софийска вода“ спира водата в част от с. Подгумер

„Софийска вода“ спира водата в част от с. Подгумер

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. Подгумер на 15 септември 2021 г. (сряда) заради строително-монтажни работи по ул. „Брезите“. Водата ще бъде спряна от 09:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Брезите“, ул. „Крушова“ и ул. „Мургаш“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: площад „Мургаш“. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 1901
„Софийска вода“ временно спира водата в част от ж.к. „Банишора“

„Софийска вода“ временно спира водата в част от ж.к. „Банишора“

На 14 септември 2021 г. (вторник) във връзка с превключване на уличен водопровод по бул. „Ген. Николай Г. Столетов“, ж.к. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: - ул. „Подполковник Калитин“ от ул. „Вишовград“ до бул. „Ген. Николай Г. Столетов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Подполковник Калитин“ на кръстовището с бул. „Ген. Николай Г. Столетов“. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 2006
За 3 дни местят спирка за газифициране на столичната ул. "Любляна"

За 3 дни местят спирка за газифициране на столичната ул. "Любляна"

Създадена е организация за изместване на спирка на градския транспорт във връзка с изграждане на газопроводни отклонения по столичната ул. „Любляна”, район Витоша. От 13.09.2021 г. до 16.09.2021 г. се предвижда изместване на автобусна спирка с код 1922 „Ул. Дамяница“ на ул. „Любляна”, за автобусни линии №№ 59 и 107 с 20 метра напред в посока пл. „Сред село“.

Реклама
comment 0
visibility 1839
Временно спират водата в  част от столичния „Лозенец“

Временно спират водата в част от столичния „Лозенец“

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от столичния „Лозенец“. На 10 септември 2021 г. (петък) заради реконструкция на уличен водопровод по ул. „Галичица“, ж.к. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Галичица“ от ул. „Златовръх“ до ул. „Якубица“ и ул. „Д-р Марин Русев“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Галичица“ на кръстовището с ул. „Д-р Марин Русев“. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 2067
Ремонтират разбития тротоар на софийската ул. Черковна

Ремонтират разбития тротоар на софийската ул. Черковна

Тротоарът на ул. Черковна, в участъка между улиците „Оборище“ и „Султан тепе“ ще бъде ремонтиран. Столична община, начело със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов е взела мерки по започването на обновяването на тротоара. Това информираха столичани във фейсбук групата „Спаси София“. Освен, че са доволни и хвалят зам.-кмета по строителство, столичани отправят критики за качеството на новия тротоар, както и за избраните строителни материали. Гражданите предупреждават, че тротоарите са за пешеходци и повторното разрешаване на паркирането по тях не само ще унищожи новата настилка за отрицателно време, но и ще продължава да създава опасност за пешеходците. 

comment 0
visibility 3329
За 3 дни променят маршрута на трамваи 20 и 22,  ремонтират участъка от ул.

За 3 дни променят маршрута на трамваи 20 и 22, ремонтират участъка от ул. "Искър"

На 4, 5 и 6 септември т. г. ще се извършва ремонт на участък от релсовия път на трамваи 20 и 22, предупредиха от Столична община. Обновяването ще обхване релсовото трасе на ул. „Искър“ и ул. „Екзарх Йосиф“, по което се движат трамваи № 20 и № 22 и това променя организацията на движение. За времето на ремонта от 00.00 часа на 04.09.2021 год. до 24.00 часа на 06.09.2021 г.. трамваите от линия № 20 и 22 ще ще се движат по скъсен маршрут съответно от трамвайно депо „Искър“ до Младежки театър, двупосочно и от Автостанция „Изток“ до Младежки театър. Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77) по ул. „Западна“, ул. „Кубан“, бул. „Възкресение“, наляво по бул. „Константин Величков“ (в участъка от преди спирка „Ул. Освобождение“ до бул. „Александър Стамболийски“ автобусите ще се движат в споделеното трасе, както автобусите от линии № 11 и 83, на кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“ автобусите се включват в автомобилното платно), надясно по бул. „Тодор Александров“, през площад „Независимост“ по бул. „Княз Александър Дондуков“, наляво по ул. „Бачо Киро“, наляво по ул. „Искър“, наляво по ул. „Веслец“, надясно по бул. „Княз Александър Дондуков“ и по маршрута до ж.к. „Западен парк“. Автобусите от временната автобусна линия № 22-ТМ ще спират на:- трамвайните спирки с кодове 1073 и 1074 „Младежки театър“ на ул. „Бачо Киро“ и ул. „Веслец“;- съществуващите автобусни спирки по маршрута;- с кодове 6454 и 6459 „Метростанция Сердика“, 6405 и 6406 „Бул. Христо Ботев“, 6407 и 6408 „Метростанция Опълченска“ и 6221 „Метростанция Константин Величков“ на бул. „Тодор Александров“ за нощния транспорт;- временни спирки:- в посока Младежки театър: с код 6222 „Ул. Одрин“ на бул. „Тодор Александров“ на 30.00 метра след ул. „Одрин“; в посока ж.к. „Западен парк“:- с код 6399 „Ул. Одрин“ на бул. „Тодор Александров“ на 30.00 метра след ул. „Одрин“;- с код 6507 „Метростанция Константин Величков“ на бул. „Тодор Александров“ непосредствено преди ул. „Зайчар“.

comment 1
visibility 2208
Без вода остават в "Център", в.з. "Банкя" и в село Лозен

Без вода остават в "Център", в.з. "Банкя" и в село Лозен

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 2 септември /четвъртък/. На 2 септември 2021 г. (четвъртък) във връзка с извършване на строително-монтажни работи по ул. „Дамян Груев“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 02:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Дамян Груев“, ул. „Ивайло“, ул. „Добруджански край“, ул. „Йоаким Кърчовски“, бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен“, бул. „Македония“, бул. „Христо Ботев“ и Медицински институт МВР - захранване от ул. „Владайска“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Владайска“ и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“. На 2 септември 2021 г. (четвъртък) във връзка с изграждане на уличен водопровод по ул. „Хемус“, в.з. Банкя се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Латинка“ул. „Здравец“ от ул. „Китна пролет“ до ул. „Вихрен“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Здравец“ на кръстовището ул. „Латинка“. На 2 септември 2021 г. (четвъртък) във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Ридо“, с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Ридо“ между ул. „Бръшлян“ и ул. „Бузлуджа“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ридо“ кръстовището с ул. „Бузлуджа“.          

comment 0
visibility 1682
Без коли по ул. Ярослав Вешин" заради ремонт на тротоара

Без коли по ул. "Ярослав Вешин" заради ремонт на тротоара

Ремонт на тротоара ще промени организацията на движението по столичната улица "Ярослав Вешин", съобщават от Столична община и дават подробности.  От 30.08.2021 г. до 19.09.2021 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Ярослав Вешин“ между ул. „Янко Забунов“ и ул. „Краище“. Промяната е заради ремонта.   `  

comment 0
visibility 2694
Без вода остават в "Западен парк" и в село Лозен

Без вода остават в "Западен парк" и в село Лозен

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 1 септември/сряда/.   Във връзка с монтаж на спирателен кран по ул. „Найчо Цанов“, ж.к. „Западен парк“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:   ул. „Сава Михайлов“ от бул. „Царица Йоанна“ до бл. 34  ул. „Найчо Цанов“ от ул. „Сава Михайлов“ до ул. „Булина ливада“.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Найчо Цанов“ на кръстовището с ул. „Сава Михайлов“.   На 1 септември 2021 г. (сряда) във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Калина“, с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:   ул. „Люляк“, ул. „Горник“, ул. „Калина“, ул. „Горно градище“, ул. „Шишивар“,  ул. „Простор“, ул. „Невен“, ул. „Кайгана“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Черковна“  м. Азмаците.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.          

comment 0
visibility 2028
Част от квартал "Витоша" започва седмицата без вода

Част от квартал "Витоша" започва седмицата без вода

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 30 август 2021 г. (понеделник).   На 30 август 2021 г. (понеделник) заради превключване на уличен водопровод по ул. „Могилата“, кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:   ул. „Могилата“ от ул. „Чавдар Мутафов“ до ул. „Сребърна“ ул. „Марин Тодоров“ и ул. „Ради Радев“.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Марин Тодоров“ на кръстовището с ул. „Могилата“.    

comment 0
visibility 3253
Софийска вода временно спира водата в част от кв. „Център“ и с. Лозен

Софийска вода временно спира водата в част от кв. „Център“ и с. Лозен

Временно без вода ще са утре, 26 август т. г., част от столичния "Център" и село Лозен, съобщиха от Софийска вода. На 26 август 2021 г. (четвъртък) във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Цар Иван Шишман“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 часа до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Славянска“ от бул. „Васил Левски“ до ул. „Георги С. Раковски“ При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Цар Иван Шишман“ на кръстовището с ул. „Славянска“. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода", живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. На 26 август 2021 г. (четвъртък) във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Калина“, с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:00 часа до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Горник“, ул. „Черковна“, ул. „Горно Градище“, ул. „Невен“ , ул. „Кайгана“ и м. Азмаците. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ на кръстовището с ул. „Шишивар“. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 2164
Ремонт на топлопровод по столичната "Шишман" налага ограничения на движение

Ремонт на топлопровод по столичната "Шишман" налага ограничения на движението в центъра

Ограничават движението по софийската централна ул. "Цар Ив. Шишман" заради реконструкция на топлопровод, предупредиха от Столична община. Ремонтът е на топлопровод на площад „Народно събрание“ по ул. „Цар Иван Шишман“ до камера № КЛ-43 на ул. „Гурко“ и се въвеждат промени в организацията на движение в зоната. От 28.08.2021 г. до 29.08.2021 г. /включително/осе забраняват :влизането на ППС през кръстовище ул „Цар Иван Шишман” - ул. „Славянска”. влизането, престоят и паркирането на ППС по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Иван Вазов“ и по ул. „Цар Иван Шишман“ между ул. „Славянска“ и ул. „Хаджи Димитър“; влизането и паркирането на ППС, с изключение на тези, притежаващи стикер за локално платено паркиране в Подзона 4 както следва:- по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“;- по ул. „Славянска“ между ул. „Добруджа“ и ул. „Цар Иван Шишман“;- по ул. „Славянска“ между ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „Достоевски“; Променя се посоката на движение по ул. „Добруджа” между ул. „Славянска” и ул. „Аксаков”, като същатаа става от ул. „Славянска” към ул. „Аксаков”; Променя се посоката на движение по ул. „Цар Иван Шишман” между ул. „Хаджи Димитър” и ул. „Аксаков”, като същата да стане от ул. „Аксаков” към ул. „Хаджи Димитър”. От 30.08.2021 г. до 09.09.2021 г. /включително/ се забраняват : влизането на ППС през кръстовища: ул „Цар Иван Шишман” - ул. „Юрий Венелин” и ул „Цар Иван Шишман” - ул. „Славянска”; влизането, престоят и паркирането на ППС по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Юрий Венелин“, по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Иван Вазов“, по ул. „Цар Иван Шишман“ между ул. „Славянска“ и ул. „Хаджи Димитър“ и по ул. „Юрий Венелин“ на 60 м преди ул. „Цар Иван Шишман”; влизането и паркирането на ППС, с изключение на тези, притежаващи стикер за локално платено паркиране в Подзона 4 както следва:- по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Ген. Гурко“;- по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“;- по ул. „Юрий Венелин“ между бул. „Васил Левски“ и ул „Цар Иван Шишман”;- по ул. „Славянска“ между ул. „Добруджа“ и ул. „Цар Иван Шишман“;- по ул. „Славянска“ между ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „Достоевски“; Променя се посоката на движение по ул. „Добруджа” между ул. „Славянска” и ул. „Аксаков”, като същата да става от ул. „Славянска” към ул. „Аксаков”.Променя се посоката на движение по ул. „Цар Иван Шишман” между ул. „Хаджи Димитър” и ул. „Аксаков”, като същата става от ул. „Аксаков” към ул. „Хаджи Димитър”. От 10.09.2021 г. до 16.09.2021 г. /включително / се забраняват : влизането на ППС през кръстовище ул „Цар Иван Шишман” - ул. „Юрий Венелин”;влизането, престоят и паркирането на ППС по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Юрий Венелин“, по ул. „Цар Иван Шишман“ между ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Славянска“, по ул. „Цар Иван Шишман“ на 10 м преди ул. „Аксаков“ в посока пл. „Народно събрание“ и по ул. „Юрий Венелин“ на 60 м преди ул. „Цар Иван Шишман”;влизането и паркирането на ППС, с изключение на тези, притежаващи стикер за локално платено паркиране в Подзона 4 както следва:- по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Ген. Гурко“;- по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Аксаков“;- по ул. „Юрий Венелин“ между бул. „Васил Левски“ и ул „Цар Иван Шишман”; Променя се посоката на движение по ул. „Цар Шишман” между ул. „Славянска” и ул. „Хаджи Димитър”, като същата да става от ул. „Хаджи Димитър” към ул. „Славянска”;Променя се посоката на движение по ул. „Хаджи Димитър” между ул. „Цар Иван Шишман” бул. „Васил Левски”, като същата става от бул. „Васил Левски” към ул. „Цар Иван Шишман”. Променя се посоката на движение по ул. „Достоевски“ между ул. „Хаджи Димитър” и ул. „Славянска”, като същата става от ул. „Славянска” към ул. „Хаджи Димитър”. От 17.09.2021 г. до 21.09.2021 г. /включително/ се забраняват : влизането, престоят и паркирането на ППС по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Славянска“ и по ул. „Ген. Паренсов“ на 10 м преди ул. „Цар Иван Шишман” в посока ул. „6-ти септември“; влизането и паркирането на ППС, с изключение на тези, притежаващи стикер за локално платено паркиране в Подзона 4 както следва:- по ул „Ген. Паренсов” между бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“;- по ул. „Мальовица“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Граф Игнатиев“; От 22.09.2021 г. до 03.10.2021 г. /включително се забраняват /: влизането, престоят и паркирането на ППС по ул „Цар Иван Шишман” между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“ и по ул. „Ген. Паренсов“ на 10 м преди ул. „Цар Иван Шишман” в посока ул. „6-ти септември“;влизането и паркирането на ППС, с изключение на тези, притежаващи стикер за локално платено паркиране в Подзона 4 както следва:- по ул „Ген. Паренсов” между бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“;- по ул. „Мальовица“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Граф Игнатиев.

comment 0
visibility 2387
Софийска вода временно спира  водата в столичния „Младост“ 2-а, 3-а и 4-а ч

Софийска вода временно спира водата в столичния „Младост“ 2-а, 3-а и 4-а част

На 25 август 2021 г. (сряда) във връзка с монтаж на спирателен кран и прекъсване на уличен водопровод по ул. „Околовръстен път“, ж.к. „Младост“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 часа до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ж.к. „Младост“ 2ж.к. „Младост“ 3 и ж.к. „Младост“ 4. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси: ж.к. „Младост“ 2 срещу магазин „Промаркет“ж.к. „Младост“ 3 срещу 25 ДКЦж.к. „Младост“ 4 пред магазин „Била“, срещу бл. 461. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21.

comment 0
visibility 2617
Софийска вода спира за 12 часа водата в Младост 2, 3 и 4

Софийска вода спира за 12 часа водата в Младост 2, 3 и 4

Софийска вода ще извърши мащабен планов ремонт на 25 август (сряда) в столичните „Младост“ 2-а, 3-а и 4-а част, съобщиха от дружеството концесионер. През последните два месеца „Софийска вода“ проведе поредица от инженерни дейности, за да установи и отстрани проявяващи се проблеми с водоснабдяването в различни части на район „Младост“. След обстойно обследване на мрежата бе открита причината за авариите и значителното изтичане на питейна вода. На 25 август предстоят инженерно-строителни дейности, които ще дадат възможност за промяна на схемата на захранване на „Младост“ и ще елиминират възможните колебания във водоподаването. За да се извърши ремонтът, се налага спиране на водата в ж.к. „Младост“ 2, 3 и 4 от 10.00-22.00 часа. При продължителност на ремонта над 12 часа e осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси: 1. ж.к. Младост 2 срещу магазин „Промаркет“2. ж.к. Младост 3 срещу 25 ДКЦ3. ж.к. Младост 4 пред магазин „Била“ срещу блок 461 Актуална информация за планирания ремонт може да получите на информационния център на „Софийска вода“. Има вероятност от временно влошаване на качеството на питейната вода. От полза за Вас като клиенти и екипите ни ще бъде своевременното подаване на сигнали чрез известните канали на „Софийска вода“ – безплатна телефонна линия 0800 121 21, през картата на информационния ни център на уебсайта и мобилното ни приложение, както и чата на компанията, за да се предприемат спешни мерки. „Софийска вода“ изработва проект в капиталовата си програма за изграждане на водопровод от резервоар „Подсимеоново“ към „Младост“, с което ще се повиши качеството на услугата.  

comment 0
visibility 5040
Голям ремонт на "Софийска вода" на 25 август в „Младост“ 2, 3 и 4

Голям ремонт на "Софийска вода" на 25 август в „Младост“ 2, 3 и 4

„Софийска вода“ ще направи мащабен планов ремонт на 25 август (сряда) в кварталите „Младост“ 2, 3 и 4.   През последните два месеца от дружеството направиха доста инженерни дейности, за да установи и отстрани проявяващи се проблеми с водоснабдяването в различни части на „Младост“.  След обстойно обследване на мрежата бе открита причината за авариите и значителното изтичане на питейна вода.  В сряда е планирано да бъдат направени инженерно-строителни дейности, които ще дадат възможност за промяна на схемата на захранване на „Младост“ и ще елиминират възможните колебания във  водоподаването. За да се извърши ремонтът, се налага спиране на водата в ж.к. „Младост“  2, 3 и 4 от 10.00-22.00 часа.   При продължителност на ремонта над 12 часа e осигурено  алтернативно  водоснабдяване с водоноски на следните адреси:   ж.к. Младост 2 срещу магазин „Промаркет“ ж.к. Младост 3 срещу 25 ДКЦ ж.к. Младост 4 пред магазин „Била“ срещу блок 461    

Ремонти

Ремонтите са ежедневие не само във всеки един дом, но и във всяко населено място. Това е валидно и за столицата. В милионния град всеки ден се извършват десетки ремонти. Това включва аварийни ремонти, планови ремонти  и всякакви други ремонтни дейности. Разбира се, тези ремонти създават неудобство на гражданите и често стават причина за тяхното недоволство. Факт е обаче, че няма как да се развива и модернизира града без необходимите преустройства.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на улици и булеварди

В последните години в София се прави масова модернизация на инфраструктурата, за да бъде наистина града съвременен и европейски. Разбираемо е гражданите да са изключително критични към ремонти, които не отговарят на техническите изисквания или са направени проформа. Общината прави необходимите проверки и налага предвидените санкции на ремонти, които не са спазили правилата или са явно некачествени.

Съвсем пресни са примерите с ремонтите на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Иван Вазов“. „Граф Игнатиев“ беше затворен дълго време. Ремонтите там бяха доста сериозни. Разбира се, недоволството на гражданите огромно. Започвайки от некачествено изпълнение на настилката, вибрациите, появяващи се при преминаване на трамвай и достигайки до перките, около улицата кипяха огромни скандали. За момента всичко вече е утихнало.

Ремонтите, които бяха предприети за обновяване на Централната градска част, също се оказаха ‚препъни камък‘.

Като цяло, заради строежа на метрото, всеки движещ се из София има впечатлението, че ремонти има на всяка улица и булевард.

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Софийска вода“

„Софийска вода“ провежда планови ремонти ежедневно. Постепенно се сменят остарелите части от водопроводната мрежа, за да се гарантира на столичани качествена услуга. За да няма неприятни изненади, от дружеството пускат ежедневна информация кои райони ще бъдат засегнати от спиране на водата заради ремонти и след колко време могат да разчитат да се възстанови услугата. Разбира се, не са рядкост и аварийните ремонти. Мрежата е много стара и авариите стават бързо. Аварийните екипи се стремят да отстраняват проблемите бързо и често ремонтите приключват за часове. За предстоящи ремонти столичани могат да научат и от сайта на дружеството, както и да използват услугата за SMS известяване.

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на „Топлофикация София“

„Топлофикация София“ ежегодно прави профилактични ремонти, предимно през летните месеци. Така се предотвратяват до голяма степен аварийните ремонти в разгара на отоплителния сезон. Гражданите често недоволстват от сметките, които получават  за отоплението и топлата вода, но няма спор, че това е най-практичния начин за отопление на дома. Най-неприятно е, когато навън температурите са минусови, а парното не работи заради авария. Аварийните екипи се стремят да отстранят проблема възможно най-бързо и ремонтите започват веднага, но всичко зависи от вида на аварията.

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични площади

Както вече беше споменато по-горе, в София текат ремонти след ремонти. Напълно обновен наскоро беше емблематичния столичен площад „Славейков“.  Много въпроси си задаваха столичани докато вървяха ремонтите по настилката, перголите и др. Всичко си дойде на мястото, когато отново бе монтирана пейката заедно със статуите на Славейкови на площада. Разбира се, и с ремонтите на други площади имаше недоразумения. Площад „Гарибалди“ направо взриви обществеността с гранитния водопад, който беше монтиран и демонтиран в рамките само на 24 часа. Площадът пред църквата „Св. Седмочисленици“ също не беше одобрен от обществеността.

Ремонти на столични паркове

Ремонти на столични паркове

Сред ремонтите на парковете в столицата най-грандиозният е този на парк Възраждане. Медията не веднъж е писала за това как се движат ремонтните дейности по аквапарка във Възраждане. Факт е, че в последно време се предприеха редицаремонти в парковете с цел те да станат по-приветливи и привлекателни за хората. Да бъдат кътчета за отдих и глътка свеж въздух в градската среда.

Ремонти бяха извършени и в столичния Южен парк, Западен парк, парк Дружба.

Ремонти на детски площадки

Ремонти на детски площадки

Ремонтите на столичните паркове логично вървят паралелно с ремонтите на детски площадки в различни квартали в столицата. Много от тези площадки не бяха обновявани от години, а това е опасно за здравето на децата. Наред с ремонтите на съществуващите  вече детски площадки, се изграждат и редица нови в междублоковите пространства и в градските паркове. Парковете се сдобиват с фитнес уреди на открито. Ремонтите продължават и сега, а контролът върху тях е много по-строг от преди.

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на ЧЕЗ

Дружеството предприема планови ремонти по електропроводната си мрежа на територията на София, за да оптимизира съоръженията си и да предлага по-качествена услуга. За съжаление, все по-често се налага да се правят и аварийни ремонти.Строителните фирми понякога не се съобразяват с това да се свържат с дружеството преди да започнат изкопни дейности. Достатъчно е да бъде прекъснат един кабел, за да останат без ток хиляди домакинства. Ремонтите стартират веднага и проблемът се отстранява възможно най-бързо.

Преди да се предприемат планови ремонти, ЧЕЗ предупреждава предварително своите абонати, за да не създава допълнително напрежение.

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Столична община направи и продължава да прави ремонти на голяма част от училищата на нейна територия. Целта е децата да учат в отлични условия, да не се налага да са на две смени и да имат подходящо място за физическа активност и спортни дейности.

Стороежи и ремонти се извършват и в детските градини и ясли. Строят се нови детски градини и се разширяват и модернизират старите. Така ще се преодолее недостига на места за деца в забавачките. Осигуряват се и необходимите помещения за активна спортна дейност на децата.

Ремонти на сгради в столицата

Множество сгради в София се налага периодично да бъдат ремонтирани, тъй като са остарели и фасадите им често става прекалено опасни за минавашите граждани покрай тях.  

Ремонти на подлези в София

Повечето от подлезите в столицата не са в особено добро състояние и ремонтите в тях са наложителни, тъй като се използват активно от гражданите. Те трябва да гарантират сигурността на гражданите и не е редно състоянието им да бъде запуснато в продължение на години. Спомняме си инциденти, при които граждани пострадаха, пропадайки в през решетка на подлез. Ремотите не трябва да са в следствие инциденти, а планирани действия на общната. Всеки район трябва да поддържа съоръженията на териотрията си, за да гарантира безопасното придвижване на гражданите.

Ремонтите в столицата вероятно вече идват в повече на столичани, но това е необхдимо за модернизиране на града и превръщането му в европейска столица.

Ремонти на улици и булеварди

Ремонти на „Софийска вода“

Ремонти на „Топлофикация София“

Ремонти на столични площади

Ремонти на столични паркове

Ремонти на детски площадки

Ремонти на ЧЕЗ

Ремонти на училищни сгради, детски градини и ясли

Прочетете още