Инж. Джоргов: Започва следващият етап от ремонта на обособеното трамвайно трасе на бул. “Цар Борис III“

-

Снимка: Фейсбук, "Княжевецъ"

Въвежда се временна организация на движение, осигурява се автобусна линия № 5ТМ и се променят маршрутите на трамваи №№ 4 и 11

"От 7 февруари строителните работи от ремонта на трамвайното трасе по бул. “Цар Борис III“ започват в нов участък между бул. “Тодор Каблешков“ и "Околовръстното шосе". Ще се работи в обособеното трамвайно трасе, без да се затваря кръстовището с бул. “Тодор Каблешков“. Това каза зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Предвидена временна организация на движението с промяна в част от маршрутите на линиите на градския транспорт – трамвайни линии №№ 4 и 11, въвежда се и временна автобусна линия № 5ТМ.

Първият етап на строителството на трамвайния път от „Съдебна палата“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ по бул. “Цар Борис III“ е изцяло завършен. През декември миналата година е започната работа по следващия етап от обособеното трасе в участъка между бул. „Никола Петков“ и ул. „Райска градина“, без да се засягат кръстовищата. Към момента са извършени всички демонтажни работи, като се подготвя полагане на релсовия път. Работи се и по изграждане на новата тръбноканална мрежа на уличното осветление. Демонтиран е релсовият път в ухо „Княжево“. Целта е да бъде изцяло обновено трамвайното трасе на бул. “Цар Борис III“ от Съдебната палата до кв. “Княжево“.

Във връзка с ремонта от утре, 7 февруари, се спира движението на трамваите по бул. „Цар Борис III“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до трамвайно ухо „Княжево“ и се въвеждат следните промени:

Трамвайна линия № 5 – трамвайните мотриси ще се движат по трасето от ухо „Съдебна палата“ до ухо „Бъкстон“.

Трамвайна линия № 4 – трамвайните мотриси ще се движат по маршрут (в посока бул. „Никола Петков“) от кв. „Орландовци“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй“ – бул. „Княгиня Мария-Луиза“, по бул. „Княгиня Мария-Луиза“, „Централна жп гара“, по бул. „Христо Ботев“, бул. „Македония“, бул. „Ген. Тотлебен“ и по бул. „Цар Борис III“ до трамвайно ухо „Бъкстон“ двупосочно.

Трамвайна линия №11 – трамвайните мотриси ще се движат по скъсен маршрут от кв. „Илиянци“ до трамвайно ухо „Овча купел“ двупосочни.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ – автобусите ще се движат по маршрут от автостанция „Княжево“ (крайна станция на автобусна линия № 58) по бул. „Цар Борис III“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“ и наляво по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до автостанция „Княжево“.

Автобусите ще спират:

- на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута;

- на временни спирки съгласно приетата временна организация на движение:

на новоизградените перони в посока автостанция „Княжево“;
на 20,00 метра от светофара на ул. „Райска градина“ в посока бул. „Братя Бъкстон“;
на пероните на трамвайната спирка „Ул. "Планинец“ в посока бул. „Братя Бъкстон“.

Обектът е част от проект „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, в изпълнение на административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.041-0001-С01/21.02.2018 г., сключен между Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Столична община.

Релсите, паветата и част от контактната мрежа на трамвайното колело в кв. Княжево вече са напълно премахнати, видя Столица.bg. Металният спирконавес също вече е демонтиран. На мястото ще бъде изградена изцяло нова метална ограда. Проектът предвижда и подмяна на осветлението, настилките и бордюрите по протежение на трамвайното колело.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

До седмица ще има частичен ремонт на пл. "Света Неделя" в София...

По график до седмица ще започне планирания ремонт на западния тротоар на бул. „Витоша“ между ул. „Пози...

Прочети още keyboard_arrow_right