Ускоряват подготовката за ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец

Ускоряват ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец

Снимка: pixabay

Ускорява се процесът по подготовката на проекта за основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов обсъди предвидените ремонтни дейности с народните представители от управляващата коалиция.

Поет е ангажимент в кратък срок – до края на септември, да бъде обявена обществената поръчка за актуализиране на изработения през 2015 г. технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи. По този начин през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, да се сключат договорите с избраните изпълнители и през 2024 г. при актуализиран технически проект и издадено разрешение за строеж ще може да започне основният ремонт на трасето.

Предвижда се в края на следващата седмица да се проведе среща в Панчарево, за да може гражданите да са запознати с предвижданите от агенцията обезопасителни дейности в отсечката до стартирането на ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонти спират водата в част от столичните кв. Христо Ботев, Студ......

Заради извършване на строително-ремонтни работи в кв. „Христо Ботев“ се налага спиране на водоподаването, съ...

Прочети още keyboard_arrow_right