menu close
25° close
Столица новини от София.
more_vert close

София Тур

Забележителности и интересни места в София,
които трябва да посетите.

Галерия 2.0

Галерия 2.0 e поредната творческа иновация в София. Тя е създадена като многофункционален кът в центъра на столицата. Открита е през 2015 г с цел да бъде максимално удобна за различни събития – еднакво пригодна за изложби, магазин за дизайнерски стоки, място за споделено използване, както и приятно кътче за чаша ароматно кафе.

Създателките на галерията, Мария Стефанова и Милена Пандова, са дами с революционно мислене в областта на съвременното изкуство и иновации. Тук се дава шанс на талантите да изразят способностите си по един своеобразен и неповторим начин.

Галерия 2.0 е разположена на Малките пет кьошета, отдаване превърнали се в за уникaлни арт проекти, странни бутици и био магазини. Огромните витрини на галерията дават възможност да се надникне вътре и да предложи на посетителите уникално пространство.

В Галерия 2.0 се организират изложби на чужди и наши творци. Екипът на галерията оказва нужното съдействие на креативните хора да изразят своите способности и своята социална ангажираност. Организира срещите им с разнородна публика, осигурявайки им нови хоризонти за развитие.

Често организираните в галерията изложби имат своя кауза, която има някакво глобално значение или спомагат за успешното реализиране и развитие на млади и все още неизвестни творци.

Определено можем да твърдим, че Галерия 2.0 е това, от което модерният град се нуждае. Точно това е и причината това място да се превърне в магнит за творчески настроените личности.

Интересното е, че Галерия 2.0 е все по-често посещаван и от деца. Тук те се запознават отблизо с изкуството. Провеждат се лекции, уроци по рисуване или танци. Не рядко е сцена на корпоративни и частни събития.  


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone088 463 10 14
  • access_timeвторник-събота 11-19 ч.
  • placeСофия, ул. “Шести септември” 26

Времето в София

Въздухът в София

Реклама