menu close
25° close
Столица новини от София.
more_vert close

София Тур

Забележителности и интересни места в София,
които трябва да посетите.

Галерия Нирвана

Галерия Нирвана е едно оживено средище за куктура и изкуство, любимо не само на наши, но и на чужди творци. Открита е през октомври 2015г. Сградата, в която е разположена галерията, е паметник на културата. Построена е по проект на арх. Кирил Маречков и италианския арх.Антонио  Пуглизи. Това е своеобразно пространство за осъществяване на творчески и делови контакти между редица изявени чужди и български творци.

Галерията предоставя изложбено пространство за частни колекции, индивидуални и колективни изложби, които не са подчинени на жанрови и стилови ограничения.

Собственик на галерията е Николай Младжов. Той и Светлин Русев бяха добри приятели. В едно интервю той споделя, че е бил истински късметлия да бъде негов приятел. Младжов високо цени многопластовото изкуство на Русев. Не е чудно, че галерията се открива точно с изложба на именития творец.

Пространството за изкуство е предпочитано от множество столичани, почитатели на изкуството. Изложбите, които се презентират тук са силни и въздействащи. Редица известни творци използват пространството за представяне на новите си творби.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone0889 888833
  • access_timeпонеделник - петък 11 - 19 ч; събота - 11 - 15 ч.
  • placeСофия, улица Ангел Кънчев 17

Времето в София

Въздухът в София

Реклама