menu close
15° close
Столица новини от София.
more_vert close

София Тур

Забележителности и интересни места в София,
които трябва да посетите.

Ларгото

Ларгото или пл. „Независимост“ е в центъра на столицата ни. Площадът е с размери 200 м на 50 м и е построен от най-важните за страната сгради - Министерски съвет.

Това е основна причина за създаване на център за официални събития.

Интересното е, че тук е уникален начин за събиране и оставане на древна Сердика. Така модерното се интегрира неусетно с древността.

Днес всеки гост на столицата може да се раздели на автентичната римска настилка на главната многовекова улица. Това е входна улица, идваща от Източната порта на древна Сердика. Самият вход се намира в подлеза на стария Партиен дом. Продължавайки на югоизток, се стигало до древния Филипополис, сега Пловдив.

При направените разкопки на Ларгота, бенефицирана част от колонадата на улицата. Цялостното пространство под Ларгото е разположено на 4850 кв.м. За да обменяте подбор на Изследователския портал, се прави античен град, който е централизирал с "Света Петка Самарджийска", разстоянието между булевардите “Княз Дондуков” и “Тодор Александров” и под площада пред ЦУМ.

Под бул. „Мария Луиза“ разполага с разкопки с площ 3150 кв.м., обхващащи разстоянията между Централния подлез с храма „Света Петка Самарджийска”.

Ясно е, че дневна София е изцела разположена върху древна Сердика и затова всеки месец от живота на живота преди 2000 години.

Интересни императорските терми, разположени под Ротондата, в които все още се виждат устройствата, въведени в древността за „парно“. Жилище, което се налага в район, свидетелствуващ, е или правоъгълно с двор в средата и обградени с колони и сводове.

Всъщност комплексът, наречен „Сердика“, е съставен от две римски улици, остатъци от резиденцията, седем жилища и многоцветни мозайки. Към поведението на древните улици на Ларготата се сливат с четири асансьора - два край Ротондата, един пред „Шератон“ и един преди ЦУМ.

В основата на това се вписва удобно място за театър, концерт и други събития, които могат да бъдат събрани по 100 човека.

Снимки: София.bg

 


Галерия

За контакти

  • languageСофия

Времето в София

Въздухът в София

Реклама