Фандъкова: Надценява се ролята на председателите на комисии, нужно е мнозинство

-

Снимка: Столица.bg

За да можеш да реализираш своите политики, трябва да осигуриш мнозинство. Това става с диалог и взаимни компромиси, препоръча бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

Тя коментира пред btv ситуацията в Столичния общински съвет, изборът на председател и продължаващата, според нея, криза. 

"От политическата сила, която няма мнозинство, се очаква да води диалог и да убеждава. Това е задачата на кмета", сподели опита си Фандъкова.

Решението за избор на председател е политическо, но кризата в СОС ще приключи, когато има ясно мнозинство, подчерта бившият кмет на София.
Да умееш да привличаш подкрепа е ключово. Разговорите не могат да се водят от позицията на силата, подчерта тя. По думите ѝ за управлението на столицата трябват знания, опит и диалог - нещо, което в момента не виждаме. "Очаквам управляващите да проявят разум, да успокоят тона, който отново се взриви", отбеляза тя.

Йорданка Фандъкова предупреди, че продължаващата криза и скандали в общинския съвет може да спре темпа на развитие на столицата, наложен от бившите управляващи.

Тя даде примери от своята работа, в които се е налагало да провежда разговори с всеки общински представител поотделно и да го убеждава в своята позиция, за да получи подкрепа за политиката, която води.


Много силно се надценява работата на председателите на комисии. Много се спекулира. Ако председателят не разпредели един доклад, той няма как да стигне до комисията и няма как да се гледа. Решенията се взимат с мнозинство както в СОС, така и в самите комисии, припомни Фандъкова. Кметът има правото да върне решението на Общинския съвет, ако не е съгласен с него.

Връщане на решението за избор на председател на комисиите само би забавило допълнително работата на Общинския съвет и това ще е отговорност на най-голямата партия в СОС, предупреди бившият кмет на София.Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Олимпийски шампиони и легедарни спортисти на велошествие за по-ч......

Десетки популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на Велошествието „София кара колело за по-чист въ...

Прочети още keyboard_arrow_right