Граждани протестират срещу "ремонт" и намаляване на паркоместа по "Патриарха" и "Фритьоф Нансен"

Граждани протестират срещу "ремонт" и намаляване на паркоместа по "Патриарх

Кадър: Нова телевизия

Логично, но неочаквано граждани излязоха да протестират срещу "ремонт" на централните "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" тази сутрин, съобщи Нова телевизия.

Живеещите в зоната изразиха недоволство срещу започналия от Столична община ремонт, защото с промяната на организацията на движение ще се намалят паркоместата.

На гражданите е обяснено, че ще се ремонтира асфалтовата настилка, а реално зад този ремонт се крие отцепване на велоалея, заради която ще намалеет парко местата. Още вчера имаше напрежение, а се оказа, че и районинят кмет на Средец Трайчо Трайков също е бил изненадан.

"Паркоместата са един от транспортните проблеми на София. Винетките за паркиране са препродадени с над 30 % и няма къде да се спрем, тези които живеем тук, отделно приходящите на НДК. Проблемът касае огромни задръствания поради липса на паркоместа, ще се образува паразитен трафик от живущи, докато обикалят да търсят. По-големият проблем е, че лентите по "Патриарх Евтимий" от 3 стават 2 и това ще доведе до допълнителни затдръствания и мръсен въздух, което е в противоречие със "зелената концепция" на развиите на града. И това в комбинация с липсата на електробуси", коментира Иво Тошев пред Нова телевизия.

"Всичко е завоалирано зад този ремонт. Това е стар проект на "Спаси София", който се опитват да прокарат от години. Паркирането е приоритет и т. нар. тапа, която ще се получи означава мръсен въздух", предупреди друг гражданин.

Гражданите са категорични, че ще обжалват заповедта, според която ще има велоалея, чийто очертания вече са направени, преди да се постави окончателната маркировка.

От Столична община отговорили, че в бюджета има рекордни средства за ремонти на улици и булеварти и текущият ремонт на "Патриарха" и "Нансен" ще приключи до 19 април т. г., а след това ще бъде възстановено движението.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проект: Концертна зала ще се издигне срещу Централна гара в София...

Приет е подробен устройствен план за ситуиране на концертна зала в "Предгаров площад" - Зона В-15, район „Сердика&...

Прочети още keyboard_arrow_right